- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.10.2012, 19:11)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calendarul selecţiei salariaţilor din TVR, în vederea concedierii colective, a fost decalat
Calendarul selecţiei salariaţilor din TVR, în vederea concedierii colective, a fost decalat, conducerea TVR hotărând luni, în urma consultărilor cu reprezentanţii angajaţilor, reanalizarea acelor documente aferente selecţiei care, pe fondul interpretării lor, au generat nemulţumirea acestora.
Urmărește
1066 afișări
Calendarul selecţiei salariaţilor din TVR, în vederea concedierii colective, a fost decalat (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv), după consultările cu reprezentanţii angajaţilor care au protestat luni şi cei ai sindicatelor, privind motivele protestului spontan, conducerea TVR a decis reanalizarea acelor documente aferente selecţiei care, pe fondul interpretării lor, au generat nemulţumirea salariaţilor.
Astfel, calendarul anunţat angajaţilor pentru depunerea documentelor necesare participării la selecţie va fi modificat şi comunicat în timp util, cu respectarea dispoziţiilor incidente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Iniţial, conducerea TVR anunţase că la 20 noiembrie 2012, în urma procesului de concediere colectivă, Televiziunea Română trebuie să rămână cu un număr total de 2.395 de angajaţi.
La consultările din Sala de consiliu - clădirea Pangratti (sediul TVR, n.r), de luni, de la ora 15.00 - au participat: Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.), Alexandru Chivu, Ioan Albu, Geo Tuică, Sorin Burtea, Marian Balcan şi Csongor Papp.
"În cadrul întrevederii, cei prezenţi au înţeles necesitatea nuanţării instrumentelor de selecţie, astfel încât aceasta să aibă rezultatul dorit atât de angajaţi, cât şi de conducere: echipe performante şi buni profesionişti în toate compartimentele", spun reprezentanţii TVR în comunicat.
Potrivit sursei citate, conducerea TVR este în continuare deschisă dialogului pe acest subiect, dorind ca selecţia salariaţilor să se desfăşoare în aceleaşi condiţii de transparenţă ca şi etapele de până acum ale elaborării şi implementării Programului de redresare economică a SRTv.
Contactat de MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu a declarat că protestele salariaţilor, desfăşurate luni în curtea Televiziunii, sunt "justificate", "dat fiind faptul că în graba şi presiunea", pe care au impus-o respectarea calendarului în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului din 27 iunie, unele documente postate pe site-ul de intranet al TVR "au conţinut unele posibile inadvertenţe şi formulări interpretabile care au generat nemulţumirile salariaţilor".
"Am cerut reanalizarea acestor documente şi am mai cerut o nuanţare a instrumentelor de selecţie în aşa fel încât prin soluţia aceasta să ajungem la rezultatul dorit, echilibru, transparenţă şi o justificată selecţie de personal. Am decalat calendarul în aşa fel încât în discuţiile pe care le vom avea până la numirea unui nou Consiliul de Administraţie al TVR de către Parlamentul României toate interpretările posibile să fie risipite", a spus Claudiu Săftoiu, precizând că decizia aceasta este o "mână întinsă salariaţilor".
Întrebat de MEDIAFAX dacă ia în considerare o eventuală modificare a componenţei comisiilor care vor evalua personalul TVR în vederea concedierii colective, Claudiu Săftoiu a spus: "Dacă lucrurile sunt într-adevăr atât de inacceptabile precum spun unele persoane, va trebui să ne aplecăm şi asupra comisiilor, însă eu sper că ceea ce s-a produs - numirea unui grup de experţi din afara TVR (în comisii, n.r.) să aducă plusvaloare şi nimic altceva".
În ceea ce-i priveşte pe Cristian Ţopescu şi Mădălin Voicu, care desfăşoară şi activitate de parlamentar şi care fac parte din comisii de evaluare a personalului TVR, Claudiu Săftoiu a spus că aceştia sunt "profesionişti în domeniul culturii şi televiziunii", cu mult înainte de a-şi începe cariera în domeniul politicului.
"Acesta (profesionalismul în domeniul culturii şi televiziunii, n.r.) a fost principiul alegerii acestora. Sunt deschis oricăror discuţii pe această temă, dar despre Cristian Ţopescu ştiam de la 10 ani că este cel mai bun crainic sportiv al României, iar despre Mădălin Voicu am aflat puţin mai târziu că face parte dintr-o reputată familie de muzicieni şi că are la rândul său o carieră muzicală. Acestea au fost repere ale selectării acestora în comisii", a spus Săftoiu.
Claudiu Săftoiu a vorbit şi despre decizia regizorului Stere Gulea, care a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a dat săptămâna trecută un acord de principiu pentru a face parte din comisiile care vor evalua angajaţii TVR, însă nu mai doreşte să facă parte din acestea, pentru că restructurarea este "improvizată, subiectivă şi suspectată de ingerinţe politice".
"Eu mă tem de un lucru. Aceste frisoane pe care le-am înregistrat astăzi, dacă se vor amplifica, vor aduce neîncredere în rândul experţilor pe care încercăm să-i aducem din afara TVR către acest efort de restructurare", a spus Săftoiu.
El a precizat totodată că, "dacă dialogul social va continua de această manieră abrazivă" şi "pe acest fond de instabilitate", creditorii TVR "vor fi foarte grăbiţi să execute Televiziunea Română".
Mihai Rădulescu, realizator de emisiuni în TVR şi membru supleant, din partea salariaţilor, în CA al SRTv, a spus într-o scrisoare deschisă, remisă luni MEDIAFAX, că includerea în comisiile pentru evaluarea angajaţilor televiziunii a unor politicieni înseamnă "oficializarea controlului politic asupra activităţii editoriale".
Totodată, ActiveWatch şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au transmis luni, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că prezenţa politicienilor şi a unor "experţi media" provenind de la posturile concurente private în comisiile de evaluare ale angajaţilor din TVR decredibilizează întregul proces. Totodată, cele două organizaţii le-au cerut politicienilor din comisiile de evaluare a angajaţilor TVR să se retragă din aceste comisii.
Până la momentul difuzării acestei ştiri, Mădălin Voicu şi Cristian Ţopescu nu au putut fi contactaţi.
Societatea Română de Televiziune este în prezent în plin proces de restructurare. Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv a aprobat, pe 28 septembrie, noua schemă organizaţională a Televiziunii Române, care prevede desfiinţarea a 872 de posturi, în instituţie urmând să rămână în urma concedierilor colective 2.395 de angajaţi.
Totodată, CA al TVR a adoptat, pe 29 august 2012, Programul de redresare economică a televiziunii publice.
TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX în 10 august.
Conducerea TVR a trebuit să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni.
Pe 10 august, CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care stă la baza Programului de redresare economică a Televiziunii Române, care a prevăzut că TVR Info şi TVR Cultural trebuie să îşi înceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural) şi de TVR 3.
TVR Info şi-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59, în timp ce TVR Cultural şi-a suspendat emisia pe 15 septembrie, de la ora 23.59.
În baza Programului de redresare economică a SRTv, Guvernul a aprobat, pe 1 septembrie, Memorandumul privind reeşalonarea obligaţiilor fiscale acumulate de TVR, în cuantum de peste 65 milioane de euro, pe o perioadă de 7,5 ani.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe