- Home
- Cultură-Media
- OTTAWA, (27.09.2013, 18:51)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică
Canadienii petrec din ce în ce mai mult timp pe internet, folosindu-se de telefoanele inteligente şi de tabletele pe care le deţin, în timp ce site-ul Netflix începe să îşi impună dominaţia asupra televiziunii clasice, conform unui bilanţ al autorităţii de reglementare în telecomunicaţii din Canada.
Urmărește
206 afișări
Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Mai mult de doi canadieni din patru deţineau un smartphone şi mai mult de unul din patru canadieni aveau o tabletă" la sfârşitul anului 2012, potrivit unui raport publicat joi de Consiliul radiodifuzorilor şi telecomunicaţiilor din Canada, informează AFP.
Timpul petrecut pe internet a crescut în timp ce cel petrecut în faţa televizorului a cunoscut o stagnare în Canada, la circa 28 de ore pe săptămână, înregistrându-se totuşi o mare diferenţă între anglofoni şi francofoni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Anglofonii au petrecut în jur de 20 de ore pe săptămână navigând pe internet, anul trecut, cu două ore în plus faţă de 2011, în timp ce francofonii au consacrat internetului 13 ore în fiecare săptămână.
Un canadian din trei, cu acces la internet, urmăreşte online emisiuni de televiziune, iar "utilizatorii tipici se uită la programe de televiziune pe internet, în fiecare săptămână, timp de 3 ore".
Această tendinţă este evidenţiată de succesul de care s-au bucurat serviciile de tipul video on-demand şi programele difuzate doar pe internet, fără a fi şi televizate. Exemplul cel mai clar este cel al site-ului Netflix, al cărui număr de abonaţi canadieni a crescut cu 17% faţă de anul anterior (10% în 2011).
Pe de altă parte, din cele 13,9 milioane de cămine din Canada, 79% au acces la internet şi dintre acestea mai mult de jumătate au acces la internet în bandă largă. Totodată, 12 milioane de case au acces la televiziune, dintre care mai mult de jumătate prin intermediul operatorilor de cablu.
Canadienii au profitat de investiţiile făcute de operatorii de telecomunicaţii pentru a se echipa cu telefoane inteligente şi tablete şi practic toată populaţia din Canada (99%) are acum acces la o reţea de telefonie mobilă.
Şi accesibilitatea la serviciile de telefonie de generaţia a patra (4G sau LTE) este în creştere în Canada. Între 2011 şi 2012, procentajul populaţiei care putea să recepţioneze acest tip de serviciu a crescut de la 45% la 72%.
La o populaţie de 35 de milioane de locuitori, în Canada, anul trecut, existau 27,9 milioane de abonamente la serviciile de telefonie mobilă, faţă de doar 11,9 milioane la telefonia fixă, la domiciliu, se mai arată în raport.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe