- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (16.04.2014, 19:06)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CANNES 2014: O coproducţie româno-maghiară, selecţionată în competiţia oficială de scurtmetraje
"A Kivegzes/ The Execution", regizat de Petra Szöcs, o coproducţie româno-maghiară, concurează, alături de alte 9 pelicule, pentru trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj la Festivalul de Film de la Cannes 2014, potrivit site-ului organizatorilor.
Urmărește
146 afișări
CANNES 2014: O coproducţie româno-maghiară, selecţionată în competiţia oficială de scurtmetraje
Născută în 1981, la Cluj-Napoca, Petra Szöcs este o tânără regizoare şi scenaristă care a studiat la Universitatea de ştiinţe Eötvös Lorand (ELTE) din Budapesta, după care a urmat cursurile Universităţii de Artă Dramatică şi Film (SZFE) din acelaşi oraş.
A debutat ca regizoare cu scurtmetrajul "Athens, New York, Tirana" (2006) şi a continuat cu un alt scurtmetraj, "The Slavey" (2007), care a fost proiectat şi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în 2009. Cel mai recent scurtmetraj regizat de ea se intitulează "Hail Mary" şi a fost lansat în 2008. În calitate de scenaristă, Petra Szöcs a colaborat la producţiile "Decameron" (2007) şi "Atropin" (2008).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Selecţia oficială a scurtmetrajelor a fost dezvăluită miercuri, cu o zi înainte de conferinţa de presă prin care organizatorii celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de la Cannes vor anunţa competiţia de lungmetraje.
Juriul Cinéfondation şi al secţiunii de scurtmetraje, prezidat de cineastul Abbas Kiarostami, va recompensa cele mai bune filme scurte din competiţia oficială de la Cannes 2014.
În acest an, comitetul de selecţie a vizionat 3.450 de scurtmetraje din 128 de ţări.
Zece filme vor concura în 2014 pentru trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj, care va fi înmânat de Abbas Kiarostami, la gala de pe 24 mai.
Pentru prima dată, un film azer şi un film georgian vor participa în competiţia dedicată scurtmetrajelor.
Alături de filmul regizat de Petra Szöcs, celelalte nouă scurtmetraje selecţionate la Cannes sunt următoarele: "A passo d'uomo" (Giovanni Aloi - Italia), "The Administration of Glory" (Ran Huang - China), "Ukhilavi sivrtseebi/ Invisible Spaces" (Dea Kulumbegashvili - Georgia), "Hapo-en" (Sato Masiko, Ohara Takayoshi, Seki Yutaro, Toyota Masayuki şi Hirase Kentaro - Japonia), "Soto Leidi" (Simon Mesa - Columbia/Statele Unite), "Sonuncu" (Serghei Pikakov - Azerbaidjan), "Aissa" (Clement Trehin-Lalanne / Franţa), "Les Corps Etrangers" (Laura Wandel - Belgia) şi "Ja Vi Elsker / Yes We Love" (Hallvar Witzo - Norvegia).
În 2013, trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj a revenit filmului "Safe", de Moon Byoung-gon.
Tot miercuri, organizatorii de la Cannes au anunţat cele 16 filme (14 de ficţiune şi două de animaţie) selecţionate în secţiunea Cinéfondation, din 1.631 de propuneri.
Premiile secţiunii Cinéfondation vor fi anunţate pe 22 mai, în timpul unei ceremonii care va fi urmată de proiecţia filmelor câştigătoare.
Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe