- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (16.04.2015, 14:08)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CANNES 2015: Lungmetraje de Audiard, Van Sant, Garrone şi Sorrentino, în competiţia oficială a festivalului
Lungmetraje regizate de cineaşti celebri, precum Jacques Audiard, Gus Van Sant, Matteo Garrone şi Paolo Sorrentino, se numără printre cele 17 filme selecţionate în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2015, potrivit site-ului evenimentului.
Urmărește
225 afișări
CANNES 2015: Lungmetraje de Audiard, Van Sant, Garrone şi Sorrentino, în competiţia oficială a festivalului
Filmele din selecţia oficială a celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Cannes au fost anunţate într-o conferinţă de presă, organizată la Paris, la care au participat Thierry Frémaux - delegatul general al evenimentului - şi Pierre Lescure - preşedintele manifestării, aflat la prima sa participare în această funcţie, deţinută până în 2014 de Gilles Jacob.
Înainte de conferinţa de joi, Thierry Fremaux anunţase deja două filme din selecţia oficială: unul este "Mad Max: Fury Road", cu Tom Hardy şi Charlize Theron, ce va fi prezentat în afara competiţiei, iar celălalt este filmul de deschidere, "La tete haute", regizat de cineasta franceză Emmanuelle Bercot.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În ceea ce priveşte competiţia oficială, organizatorii de la Cannes acordă în mod tradiţional trei locuri pentru filmele franceze. Anul acesta nu face excepţie, iar două locuri au fost atribuite unor regizori care au mai concurat pe Croazetă: "Mon roi", de Maiwenn, cu Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot şi Louis Garrel, şi "Deephan", regizat de Jacques Audiard, o saga curajoasă despre un refugiat tamil care ajunge să trăiască la periferia Parisului.
Scenaristul şi regizorul Stephane Brize va participa în premieră în competiţia de la Cannes cu pelicula "La loi du marche", cu Vincent Lindon, un actor care apare cu regularitate în filmele sale, interpretând de această dată rolul unui bărbat în vârstă de 50 de ani care ajunge să lucreze ca gardian într-un supermarket şi să se confrunte cu dileme morale foarte puternice.
Thierry Frémaux a spus că filmele ale căror titluri au fost prezentate în conferinţa de presă de joi reprezintă 90% din line up-ul final, care va fi completat cu alte câteva pelicule ce vor fi anunţate în zilele viitoare, iar selecţia din acest an şi-a asumat multe riscuri. În total, cineaştii care au realizat selecţia din 2015 au vizionat 1.854 de filme. Opt filme de debut se regăsesc în selecţia oficială a festivalului din acest an.
Într-unul dintre cele 17 titluri anunţate joi în competiţia oficială, lungmetrajul "La giovinezza", de Paolo Sorrentino, joacă şi fotomodelul Mădălina Ghenea.
Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul mauritan Abderrahmane Sissako.
În competiţia oficială au fost selecţionate filmele "Dheepan", de Jacques Audiard, "La Loi Du Marché", de Stéphane Brizé, "Marguerite et Julien, de Valérie Donzelli, "Il Racconto Dei Racconti", de Matteo Garrone, "Carol", de Todd Haynes, "The Assassin/ Nie Yinniang", de Hou Hsiao Hsien, "Mountains May Depart/ Shan He Gu Ren", de Jia Zhang-Ke, "Our Little Sister/ Umimachi Diary, de Hirokazu Kore-Eda, "Macbeth", de Justin Kurzel, "The Lobster", de Yorgos Lanthimos, "Mon Roi", de Maïwenn, "Mia Madre", de Nanni Moretti, "Saul Fia", de László Nemes, "La giovinezza", de Paolo Sorrentino, "Louder Than Bombs", de Joachim Trier, "The Sea of Trees", de Gus Van Sant, şi "Sicario", de Denis Villeneuve.
Alte titluri ar putea fi anunţate în următoarele zile, astfel încât competiţia oficială să cuprindă un număr de cel mult 20 de filme.
În afara competiţiei vor fi proiectate deja anunţatul "Mad Max: Fury Road", de George Miller, "Irrational Man", de Woody Allen, "Inside Out", de Pete Docter şi Ronaldo Del Carmen, şi "The Little Prince", de Mark Osborne.
În secţiunea Un Certain Regard vor concura şi două lungmetraje regizate de cineaştii români Radu Muntean şi Corneliu Porumboiu. Filmele din această secţiune sunt: "Fly Away Solo/ Masaan", de Neeraj Ghaywan, "Rams/ Hrútar", de Grímur Hákonarson, "Journey To The Shore/ Kishibe No Tabi", de Kiyoshi Kurosawa, "Je Suis Un Soldat", de Laurent Larivière, "The High Sun/ Zvizdan", de Dalibor Matanic, "The Other Side", de Roberto Minervini, "Un Etaj Mai Jos", de Radu Muntean, "The Shameless/ Mu-Roe-Han", de Oh Seung-Uk, "Las Elegidas", de David Pablos, "Nahid", de Ida Panahandeh, "Comoara", de Corneliu Porumboiu, "The Fourth Direction/ Chauthi Koot", de Gurvinder Singh, "Madonna", de Shin Suwon şi "Maryland", de Alice Winocour.
În secţiunea Séances de Minuit vor fi proiectate filmele "Amy", de Asif Kapadia, şi "O piseu/ Office", de Hong Won-Chan.
Totodată, în secţiunea Séances Spéciales au fost incluse "Oka", de Souleymane Cisse, "Hayored Lema'ala", de Elad Keidan, "Sipur al Ahava Ve Choshech/ A tale of Love and Darkness", de Nathalie Portman, "Amnesia", de Barbet Schroeder, "Panama", de Pavle Vuckovic, şi "Asphalte", de Samuel Benchetrit.
Citeşte şi:
Un film de Paolo Sorrentino, cu Mădălina Ghenea, în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe