- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (14.04.2016, 14:40)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CANNES 2016: Filmul "Câini",de Bogdan Mirică, în secţiunea Un certain regard la Festivalul de la Cannes
Lungmetrajul "Câini", de Bogdan Mirică, a fost ales în secţiunea Un Certain Regard a competiţiei oficiale de la Cannes, la cea de-a 69-a ediţii a Festivalului de Film, ce se va desfăşura între 11 şi 22 mai, potrivit site-ului oficial al organizatorilor.
Urmărește
1511 afișări
CANNES 2016: Filmul "Câini",de Bogdan Mirică, în secţiunea Un certain regard la Festivalul de la Cannes (Imagine Silviu Matei / Mediafax Foto)
Secţiunea Un Certain Regard face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, având loc în paralel cu competiţia oficială. Secţiunea a fost introdusă în 1978, de fostul preşedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob. În fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.
Drama-thriller "Câini", debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, cu Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu în distribuţie, se petrece în România rurală, în apropierea graniţei cu Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Producţia "Câini" spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine martorul unor evenimente bizare şi o senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer, se arată într-un comunicar remis MEDIAFAX.
"În clipa în care am citit scenariul şi Bogdan (Mirică, n.r.) mi-a spus că l-a scris gândindu-se la mine, aveam 87 de kilograme şi mi-am dorit foarte tare să fiu capabil să ajung în primul rând la aspectul fizic al personajului. Am ţinut un regim alimentar şi, când am văzut că dă rezultate, am început să mă pregătesc sufleteşte pentru personaj, să caut să văd ce avem noi în comun. Şi asta mă duce undeva în tinereţea mea, la începutul anilor '80. E acelaşi gen de personaj, dar cu 40 de ani mai bătrân", a declarat actorul Gheorghe Visu despre rolul pe care îl interpretează în film.
"Aveam nevoie de actori care să aibă o fibră aparte, de virilitate mocnită, care oricând poate exploda. Vorbesc despre potenţialitatea lor artistică, nu de realitate", a declarat Bogdan Mirică despre procesul de casting pentru această producţie.
"Am început sa scriu la acest film acum vreo patru ani - a stat, a gestat în mine, l-am scris, l-am transformat, l-am stilizat. Când scriu, îmi place să las scenariul să dicteze propriul lui ritm. Bineînteles că, în cazul de faţă, dincolo de scris, a fost vorba şi de timpul necesar finanţării. Locurile pe care le-am gasit pentru filmare sunt extensia geografică a unor psihologii malformate, lipsite de emoţie şi umanitate", a mai spus regizorul şi scenaristul Bogdan Mirică.
Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, care a mai lucrat pentru filmul "Poziţia Copilului" (2013) şi pentru serialul "Umbre" (2014), scenografia îi aparţine Augustinei Stanciu, care a lucrat la lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, iar producţia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducţie cu Elie Meirovitz (EZ Films, Franţa) şi Stephan Komandarev (Argo Films, Belgia).
Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), primind o finanţare de 395.000 de lei, în primăvara anului 2014, CNC Franţa (Centre national du cinéma et de l'image animée), CNC Bulgaria, Canal +, EURIMAGES şi Fundaţia GAN (Franţa).
Premiera "Câini" în România va avea loc în anul 2016.
Bogdan Mirică a profesat ca jurnalist, scriitor şi director de creaţie, până în 2005, când a plecat la Londra, unde a studiat scenaristica la Universitatea Westminster, timp în care a participat şi la diferite ateliere de regie susţinute, printre alţii, de Martin Scorsese, Ken Loach şi Paul Verhoeven.
În 2011, a scris şi regizat scurtmetrajul "Bora Bora", care a fost premiat la festivalul Premiers Plans (Angers, Franţa) şi la TIFF şi a fost selecţionat, printre altele, la festivalurile internaţionale de film de la Locarno, Varşovia şi Salonic.
Anul acesta, proiectul său de debut în lungmetraj - "Câini" - a fost selecţionat la Angers Workshops, Torino Film Lab/ Script & Pitch, Cinelink (unde a câştigat premiul ARTE), Les Arcs (Franţa) şi L'Atelier du Cinefondation, organizat de Festivalul de Film de la Cannes.
Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai, potrivit site-ului oficial al festivalului.
Juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat în 2016 de regizorul, scenaristul şi producătorul australian George Miller. Cel mai recent film al lui George Miller, "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road", a fost prezentat la ediţia din 2015 a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei. În acest an, George Miller şi ceilalţi membri ai juriului vor decerna trofeul Palme d’Or, la finalul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes.
În cursa pentru Palme d'or intră şi două filme ale regizorilor români, "Bacalaureat", de Cristian Mungiu şi "Sierra Nevada", de Cristi Puiu.
Citeşte şi: Festivalul de la Cannes 2016: Regizorii Cristian Mungiu şi Cristi Puiu, în Selecţia Oficială pentru trofeul Palme d'or
Citeşte şi: Daniel Radcliffe joacă în "Privacy", o nouă piesă pe Broadway, despre intimitate în lumea digitală
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Theodor Paleologu despre disputele dintre balerinii Operei: "Îmi exprim tot dispreţul meu!" - VIDEO
Citește și: SCANDALUL de la Opera Naţională: Conducerea şi artiştii ONB se disociază de orice formă de protest - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe