CANNES 2016. "Toni Edermann", coprodus de Ada Solomon, record la Festival în preferinţele criticilor. Lista filmelor intrate în selecţia oficială - VIDEO

Lungmetrajul "Toni Edermann", o coproducţie Germania-Austria-România, în regia lui Maren Ade, cu Vlad Ivanov în distribuţie,a înregistrat un scor record în preferinţele criticilor de film din lumea întreagă, care au văzut pelicula în premieră la Cannes,după ce a obţinut media 3,8.Nota maximă este 4.

Urmărește
879 afișări
Imaginea articolului CANNES 2016. "Toni Edermann", coprodus de Ada Solomon, record la Festival în preferinţele criticilor. Lista filmelor intrate în selecţia oficială  - VIDEO

CANNES 2016. "Toni Edermann", coprodus de Ada Solomon, record la Festival în preferinţele criticilor. Lista filmelor intrate în selecţia oficială (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Lungmetrajul "Toni Edermann", o coproducţie Germania-Austria-România, în regia lui Maren Ade, cu Vlad Ivanov şi Alexandru Papadopol în distribuţie, concurează în selecţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes.

După cea de-a treia zi în care grid-ul de notare al criticilor de film din toată lumea, prezenţi la Cannes, a fost actualizat, filmul "Toni Erdmann" a înregistrat un record în istoria Festivalului. Filmul a primit o medie de 3,8 din 4 (nota maximă), din partea celor 12 critici de film care au văzut filmul în premieră la prestigiosul Festival, potrivit Screen Daily.

Astfel, filmul devansează lungmetrajul "Mr Turner", regizat de Mike Leigh, care deţinea recordul până în prezent.

Totuşi, deşi criticii de film din întreaga lume, jurnalişti la publicaţii de cinema faimoase preferă pelicula, juriul competiţiei oficiale de la Cannes nu va ţine cont, în mod direct, de aprecierile critice.

"Mr Turner" a înregistrat un scor de 3,6 în 2014, dar nu a fost luat în considerare pentru trofeul Palme d’Or, care i-a revenit în acel an regizorului Nuri Bilge Ceylan, pentru filmul "Winter Sleep".

Filmul "Sieranevada", semnat de regizorul român Cristi Puiu, e pe poziţia a doua în grid-ul criticilor de la Cannes, până în acest moment.

Lungmetrajul „Toni Edermann” regizat de Maren Ade, care spune povestea unui tată ce face o vizită surpriză fiicei sale, cu Ada Solomon printre coproducători, se află în selecţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes.

Filmul aduce o tuşă nemţească la Cannes prin regia lui Maren Ade, una dintre cele trei regizoare cu pelicule înscrise în competiţie. Peter Simonischek joacă rolul masculin principal al filmului, Winfried/ Toni, care dă şi numele peliculei. Lungmetrajul surprinde povestea unui tată ce programează o vizită neaşteptată fiicei sale care lucrează în România, în Bucureşti.

Fără să-i dea vreun avertisment, Winfried, 65 de ani, este de părere că fiica sa, Ines, 37 de ani, şi-a pierdut simţul umorului şi decide să o suprindă cu diferite farse poznaşe şi glume, însă totul ia o turnură neaşteptată.

În film mai joacă alături de Peter Simonischek, Sandra Hüller (rolul Ines, fiica lui Toni), Ingrid Burkhard (Annegret), dar şi o serie de actori români între care Alexandru Papadopol (rolul lui Dascălu), Vlad Ivanov (Illiescu), Ingrid Bisu (Anca), Radu Banzaru (Bogdan), Miriam Rizea (Flora) precum şi Cosmin Padureanu, Manuela Ciucur (Frau Rodica), Luana Stoica (secretara lui Iliescu), Victoria Cocias (Flavia).

Maren Ade are 39 de ani şi s-a născut în Karlsruhe, Germania. Aceasta este producător şi regizor de film, cunoscută pentru filme precum „Everyone Else” (2009) (care a şi primit în acelaşi an Ursul de Argint pentru Cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin), „The Forest for the Trees” (2003) şi „Tabu” (2012). "Toni Erdmann", cel mai recent film al lui Maren Ade este scris de regizoare fiind o coproducţie Germania-Austria-România şi va fi lansat în mai, la Festivalul de la Cannes.

Filmul este produs de Maren Ade, Jonas Dornbach, Janine Jackowski. Ada Solomon alături de Antonin Svoboda şi Bruno Wagner fiind coproducătorii lungmetrajului. De asemenea, „Toni Edrmann” este produs de casele de film Komplizen Film, Coop99 Filmproduktion şi Hi Film Productions.

Celelalte regizoare cu filme înscrise în competiţia de la Cannes sunt britanica Andrea Arnold cu “American Honey”, centrat pe povestea unei adolescente în căutarea visului american, din distribuţie făcând parte şi actorul Shia LaBeouf. De asemenea, în selecţia oficială este şi franţuzoaica Nicole Garcia, cu pelicula “From the Land of the Moon”/ "Mal de Pierres" , din distribuţie figurând Marion Cotillard care interpretează rolul lui Gabrielle, filmul fiind o adaptare a romanului omonim ("Mal di Pietre") scris de Milena Agus.

Juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat în 2016 de regizorul, scenaristul şi producătorul australian George Miller. Cel mai recent film al lui George Miller, "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road", a fost prezentat la ediţia din 2015 a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei. În acest an, George Miller şi ceilalţi membri ai juriului, care urmează să fie anunţaţi, vor decerna trofeul Palme d’Or, la finalul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes.

Festivalului de Film de la Cannes 2016 se desfăşoară între 11 şi 22 mai. Festivalul are loc anual, în oraşul solar şi luxos de pe Coasta de Azur. Este un eveniment al excelenţei cinematografice, promovează filme din toate genurile, inclusiv documentare de pe tot mapamondul.

Fondat în 1946, Festivalul de Film de la Cannes este considerat cel mai prestigios festival de film din lume, fiind şi unul dintre cele mai titrate, alături de Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Festivalul de Film de la Veneţia.

Lista filmelor intrate în selecţia oficială a competiţiei Festivalului de la Cannes:

"Toni Erdmann", Maren Ade

"Julieta", Pedro Almodóvar

"American Honey", Andrea Arnold

"Personal Shopper", Olivier Assayas

"La Fille Inconnue", Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne

"Juste La Fin Du Monde, Xavier Dolan

"Ma Loute", Bruno Dumont

"Paterson", Jim Jarmusch

"Rester Vertical", Alain Guiraudie

"Aquarius", Kleber Mendonça Filho

"Mal De Pierres", Nicole Garcia

"I, Daniel Blake", Ken Loach

"Ma’ Rosa", Brillante Mendoza

"Bacalaureat", Cristian Mungiu

"Loving", Jeff Nichols

"The Handmaiden (Agassi)", Park Chan-Wook

"The Last Face", Sean Penn

"Sieranevada", Cristi Puiu

"Elle", Paul Verhoeven

"The Neon Demon", Nicolas Winding Refn

Categoria un Certain Regard:

"Varoonegi", Behnam Behzadi

"Apprentice", Boo Junfeng

"Voir Du Pays", Delphine Coulin & Muriel Coulin

"La Danseuse", Stéphanie Di Giusto

"Eshtebak", Mohamed Diab

"La Tortue Rouge", Michael Dudok De Wit

"Fuchi Ni Tatsu", Fukada Kôji

"Omor Shakhsiya", Maha Haj

"Me’ever Laharim Vehagvaot", Eran Kolirin

"After The Storm", Hirokazu Kore-Eda

"Hymyilevä Mies", Juho Kuosmanen

"La Larga Noche De Francisco Sanctis", Francisco Márquez & Andrea Testa

"Câini", Bogdan Mirică

"Pericle Il Nero", Stefano Mordini

"The Transfiguration", Michael O’shea

"Captain Fantastic", Matt Ross

"Uchenik", Kirill Serebrennikov

Ecranizări la miezul nopţii:

"Gimme Danger", Jim Jarmusch

"Bu-San-Haeng", Yeon Sang-Ho

Ecranizări speciale:

"L’Ultima Spiaggia", Thanos Anastopoulos & Davide Del Degan

"Hissein Habré, Une Tragédie Tchadienne", Mahamat-Saleh Haroun

"La Mort De Louis XIV", Albert Serra

"Le Cancre", Paul Vecchiali

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici