- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.04.2009, 19:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Cântăreaţa cheală", în premieră pe 30 aprilie
Spectacolul "Cântăreaţa cheală", o coproducţie UNATC şi Catedra UNESCO, în regia Taniei Filip, va avea premiera pe 30 aprilie, la Studioul de Teatru UNESCO din Capitală, fiind dedicat centenarului Eugen Ionescu, sărbătorit în 2009, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
42 afișări
Scriitorul Eugen Ionesco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Studioul Internaţional de Teatru UNESCO "André-Louis Perinetti", inaugurat pe 14 martie la Bucureşti, de Catedra UNESCO - The International Theatre Institute (ITI), va prezenta luna aceasta o serie de spectacole, producţii ale absolvenţilor UNATC.
Spectacolul "Însetaţi", după Wajdi Mouawad, în regia Elenei Morar, inclus în programul Festivalului Naţional de Teatru 2008, va fi prezentat la Studioul de Teatru UNESCO pe 3, 10 şi 11 aprilie. Povestea este spusă de Boon - un antropolog judiciar - care, prin intermediul lui Murdoch, un adolescent aparent ca toţi ceilalţi, dar care pare că nu se poate opri din vorbit, şi prin vulnerabila şi translucida Norvege, îşi revizitează propria adolescenţă şi trezeşte un vis de mult uitat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Folklorik", un spectacol de dansuri spaniole si mexicane, în coregrafia Ivonei Ramos, profesor de mişcare scenică la Universitatea Veracruzană din Mexic, va avea reprezentaţii în serile de 4, 14 şi 16 aprilie.
Totodată, spectacolul "Crimă şi pedeapsă", după F. M. Dostoievski, în montarea lui Andrei Narcis Grosu, va fi prezentat la Studioul de Teatru, pe 5, 6 şi 13 aprilie.
Marţi, va avea loc un recital din poeziile lui Emil Botta - "Poezia visului" -, susţinut de Lari Giorgescu, în regia lui Miriam Răducanu, care va fi reluat pe 12 aprilie.
Studioul de Teatru mai prezintă, pe 8 aprilie, piesa "Scaunele", regizată de Chris Simion, iar în seara următoare, o montare coregrafică a piesei lui Eugen Ionesco, realizată de Camelia Sava, într-o îndrăzneaţă încercare de transpunere a teatrului absurd în dans.
În programul lunii mai figurează, pe 21 aprilie, spectacolul "Emigranţii", după Slawomir Mrozek, în regia lui Mircea Gheorghiu, care prezintă un intelectual si un muncitor necalificat - doi oameni care nu ar avea nimic în comun dacă exilul nu i-ar fi adus împreună sub acelasi acoperiş în ajunul Anului Nou.
Mezzo-soprana Oana Andra şi pianistul Alexandru Popovici vor susţine recitalul "Spitalul amorului. Buchet de romanţe şi arii naţionale 1848-1948", pe 27 aprilie.
De asemenea, Studioul de Teatru UNESCO găzduieşte, între 23 şi 26 aprilie, o serie de spectacole semnate de Horaţiu Mălăele - "Lecţia", după Eugen Ionescu, "Cafeneaua", după Sam Bobrik şi Ron Clark, "Măscăriciul", după Cehov, şi recitalul "Sunt un orb".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe