"Cântăreaţa cheală", în premieră pe 30 aprilie

Spectacolul "Cântăreaţa cheală", o coproducţie UNATC şi Catedra UNESCO, în regia Taniei Filip, va avea premiera pe 30 aprilie, la Studioul de Teatru UNESCO din Capitală, fiind dedicat centenarului Eugen Ionescu, sărbătorit în 2009, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului "Cântăreaţa cheală", în premieră pe 30 aprilie

Scriitorul Eugen Ionesco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studioul Internaţional de Teatru UNESCO "André-Louis Perinetti", inaugurat pe 14 martie la Bucureşti, de Catedra UNESCO - The International Theatre Institute (ITI), va prezenta luna aceasta o serie de spectacole, producţii ale absolvenţilor UNATC.

Spectacolul "Însetaţi", după Wajdi Mouawad, în regia Elenei Morar, inclus în programul Festivalului Naţional de Teatru 2008, va fi prezentat la Studioul de Teatru UNESCO pe 3, 10 şi 11 aprilie. Povestea este spusă de Boon - un antropolog judiciar - care, prin intermediul lui Murdoch, un adolescent aparent ca toţi ceilalţi, dar care pare că nu se poate opri din vorbit, şi prin vulnerabila şi translucida Norvege, îşi revizitează propria adolescenţă şi trezeşte un vis de mult uitat.

"Folklorik", un spectacol de dansuri spaniole si mexicane, în coregrafia Ivonei Ramos, profesor de mişcare scenică la Universitatea Veracruzană din Mexic, va avea reprezentaţii în serile de 4, 14 şi 16 aprilie.

Totodată, spectacolul "Crimă şi pedeapsă", după F. M. Dostoievski, în montarea lui Andrei Narcis Grosu, va fi prezentat la Studioul de Teatru, pe 5, 6 şi 13 aprilie.

Marţi, va avea loc un recital din poeziile lui Emil Botta - "Poezia visului" -, susţinut de Lari Giorgescu, în regia lui Miriam Răducanu, care va fi reluat pe 12 aprilie.

Studioul de Teatru mai prezintă, pe 8 aprilie, piesa "Scaunele", regizată de Chris Simion, iar în seara următoare, o montare coregrafică a piesei lui Eugen Ionesco, realizată de Camelia Sava, într-o îndrăzneaţă încercare de transpunere a teatrului absurd în dans.

În programul lunii mai figurează, pe 21 aprilie, spectacolul "Emigranţii", după Slawomir Mrozek, în regia lui Mircea Gheorghiu, care prezintă un intelectual si un muncitor necalificat - doi oameni care nu ar avea nimic în comun dacă exilul nu i-ar fi adus împreună sub acelasi acoperiş în ajunul Anului Nou.

Mezzo-soprana Oana Andra şi pianistul Alexandru Popovici vor susţine recitalul "Spitalul amorului. Buchet de romanţe şi arii naţionale 1848-1948", pe 27 aprilie.

De asemenea, Studioul de Teatru UNESCO găzduieşte, între 23 şi 26 aprilie, o serie de spectacole semnate de Horaţiu Mălăele - "Lecţia", după Eugen Ionescu, "Cafeneaua", după Sam Bobrik şi Ron Clark, "Măscăriciul", după Cehov, şi recitalul "Sunt un orb".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici