- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.04.2011, 13:00)
"Cântece sacre de Paşte", cu Felicia Filip, joi, la Opera Naţională Bucureşti
Soprana Felicia Filip va fi protagonista unui recital intitulat "Cântece sacre de Paşte", cu lucrări ale compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, J. Massenet, P. Mascagni, Andrei Tudor şi muzică bisericească ortodoxă, joi, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti (ONB).
Urmărește
15 afișări
Recitalul este organizat de Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" (SEOB) din cadrul ONB şi va avea loc în foaierul galben, informează instituţia.
În acest periplu artistic coordonat de Anda Tabacaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim şi îi va avea ca invitaţi pe Marius Olteanu (tenor, prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", membru al trupei pop-opera Distinto) şi Corul de copii şi tineret "Symbol" al Patriarhiei Române, dirijat de profesor Jean Lupu, alături de alţi invitaţi-surpriză.
Felicia Filip este, din 1990, solistă a Operei Naţionale Bucureşti.
Născută pe 20 martie 1959, la Slatina, Felicia Filip şi-a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch. A devenit studentă de canto la Academia de muzică din Bucureşti. După absolvire, s-a angajat ca solistă la Opera Naţională din Capitală. Cariera internaţională a început-o în anul 1991. Prima apariţie a avut-o la Basel, în Elveţia, după care a cântat pe multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieşită din comun şi cu puterea interpretativă a unei mari tragediene.
Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câştigat toate premiile Mozart, atât în 1983, la Barcelona, cât şi în 1987, la Viena, şi în 1991, la Toronto.
Ea este, totodată, prima cântăreaţă de operă din România care s-a asociat cu o trupă rock - Iris -, în proiectul rock-simfonic "Athenaeum". Această experienţă i-a permis artistei să abordeze şi alte căi artistice ce i-au îmbogăţit maniera de expresie şi i-au adus o şi mai mare popularitate în rândul publicului de toate vârstele. În 2010, alături de formaţia K1, a înregistrat un album etno-simfonic intitulat "Balade din Carpaţi".
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu