„Înaltul său talent, forţa interpretărilor şi profesionalismul desăvârşit s-au afirmat, în teatru, prin crearea unor personaje memorabile în spectacole de neuitat, precum: «Rinocerii» de Eugen Ionescu, «Nepotul lui Rameau» de Diderot, «Aşteptându-l pe Godot» de S. Beckett, «Trei fraţi gemeni veneţieni» de Colalto, «Romulus cel Mare» de Fr. Durrenmatt, «O scrisoare pierdută» de I. L. Caragiale, «Cine are nevoie de teatru» de T. Wertenbaker, «Noaptea regilor», «Troilus şi Cresida» de W. Shakespeare, «Azilul de noapte» de M. Gorki, «Numele trandafirului» de Umberto Eco, «Take, Ianke şi Cadîr» de V. I. Popa, «Ultima oră» de M.Sebastian, «Dansând pentru zeul păgân» de Brian Friel ş.a.m.d”, potrivit TNB.
Reprezentanţii TNB precizează că „valoarea lui a fost recunoscută prin numeroase premii ACIN şi UNITER”.
„Pierderea lui Gheorghe Dinică, al cărui nume a intrat în ilustra galerie de slujitori ai scenei şi ecranului, este adânc resimţită de toţi cei care l-au cunoscut, l-au iubit şi l-au aplaudat. A fost… şi va fi! Dumnezeu să-l odihnească în pace alături de toţi prietenii lui, acolo sus, între îngeri!”, se mai arată în comunicatul TNB.
Actorul Gheorghe Dinică – internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti – a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.
Maestrul va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, autorităţile locale începând procedurile în acest sens.