- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.03.2013, 13:56)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Caramitru: M-a surprins neplăcut decizia ICR de a considera neeligibil Festivalul Naţional de Teatru
Ion Caramitru, preşedintele UNITER, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a fost "neplăcut surprins" de decizia Institutului Cultural Român (ICR) de a considera Festivalul Naţional de Teatru neeligibil pentru a primi o finanţare de la ICR.
Urmărește
146 afișări
Ion Caramitru (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)
Institutul Cultural Român (ICR) a publicat miercuri lista proiectelor eligibile şi neeligibile la finalul etapei administrative de selecţie a dosarelor depuse în cadrul concursului de proiecte anunţat de institut pe 29 noiembrie 2012.
Între proiectele neeligibile se regăseşte Festivalul Naţional de Teatru (FNT) - ediţia a XXIII-a, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER ).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Contactat de MEDIAFAX, vineri, Ion Caramitru a declarat că UNITER nu a primit nicio informare oficială de la ICR în privinţa desemnării FNT neeligibil, precizând că a aflat din presă de acest lucru.
"Sunt surprins, neplăcut surprins că un eveniment de o asemenea anvergură nu-şi găseşte loc în activitatea ICR", a spus Ion Caramitru.
El a precizat că în privinţa acestui aspect va fi convocat Senatul UNITER. "Senatul UNITER trebuie convocat pe această poveste, pentru că este o activitate de primă importanţă, de importanţă naţională acest festival", a mai spus Caramitru.
Pe de altă parte, ICR a transmis, joi seară, un comunicat de presă, potrivit căruia eligibilitatea proiectelor "se referă strict la aspecte de ordin tehnico-financiar (actele justificative cerute să însoţească proiectele respective) şi la încadrarea în legislaţie".
În privinţa acestui aspect, Ion Caramitru spune: "De ce ani de zile a fost motivaţia corectă şi s-a putut face şi acum nu? Nu s-a schimbat nimic din punctul de vedere al modului de funcţionare a festivalului. Fondurile vin din mai multe surse, de la ICR, de la Ministerul Culturii şi de la Primăria Capitalei, de regulă. Nicăieri, nici la minister, nici la ICR, nici la Primăria Capitalei nu s-au ridicat de atâta timp probleme de acest gen, de documentaţie prezentată. Probabil că documentaţia care s-a prezentat a fost aceeaşi (ca în anii precedenţi, n.r.)".
Numeroase proiecte importante înscrise la concursul organizat de ICR au fost declarate neeligibile. Între acestea se regăsesc şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul Anonimul, dar şi un proiect de promovare a filmului "După dealuri", de Cristian Mungiu, premiat la ediţia din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes.
Citeşte şi:
Marga, despre concursul de finanţare a proiectelor culturale: E o furtună într-un pahar cu apă
ICR nu a făcut publică componenţa comisiilor care au analizat proiectele.
Cei nemulţumiţi pot depune contestaţii la ICR până pe 19 martie.
Suma totală alocată de ICR pentru acest concurs de finanţare nerambursabilă este de 450.000 de lei.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Marga, despre concursul de finanţare a proiectelor culturale: E o furtună într-un pahar cu apă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe