- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (27.03.2015, 16:53)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este cel mai ciudat titlu de carte din 2014
Volumul "Strangers Have the Best Candy" ("Străinii au cea mai bună acadea"), redactat sub forma unui ghid de călătorie, a fost premiat, vineri, cu Diagram Prize, un trofeu acordat cărţii cu cel mai ciudat titlu al anului.
Urmărește
371 afișări
"Străinii au cea mai bună acadea", desemnată cartea cu cel mai ciudat titlu al anului 2014
Acest volum de Margaret Meps Schulte descrie discuţiile pe care scriitoarea le-a purtat cu diverşi necunoscuţi în timpul unei călătorii în Statele Unite, informează bbc.com.
Volumul recompensat cu Diagram Prize, un premiu atribuit în fiecare an începând din 1978 şi decernat pe baza voturilor cititorilor începând din 2000, a învins în acest an alte cărţi cu titluri ciudate, precum "Nature's Nether Regions" ("Regiunile de jos ale naturii"), de Menno Schilthuizen, un volum de memorii despre menopauză - "The Madwoman in the the Volvo: My Year of Raging Hormones" ("Femeia nebună dintr-un Volvo: Anul meu de hormoni furioşi"), de Sandra Tsing-Loh, şi "Divorcing a Real Witch: For Pagans and the People That Used to Love Them" ("Divorţul de o vrăjitoare adevărată: Pentru păgâni şi oamenii care obişnuiau să îi iubească"), un ghid practic despre felul în care trebuie încheiate relaţiile păgâne, de Diana Rajchel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
Au mai fost nominalizate cărţile "Where do Camels Belong?" ("Cărei familii aparţin cămilele?"), o investigaţie a locului ocupat de fiecare specie, scrisă de Ken Thompson, "The Ugly Wife Is Treasured at Home" ("Soţia cea urâtă este preţuită acasă"), un eseu despre iubire şi sex sub China maoistă, scris de Melissa Margaret Schneider, şi "Advanced Pavement Research: Selected, Peer Reviewed Papers" ("Studiu despre pavajul avansat: Analize selectate realizate de specialişti"), de Bo Tian.
Acest trofeu literar insolit, care nu este însoţit de niciun premiu financiar, este atribuit de revista The Bookseller, o publicaţie britanică de business specializată în domeniul industriei editoriale.
Volumul câştigător este desemnat prin votul publicului, pe site-ul publicaţiei The Bookseller.
Premiul Diagram a fost înfiinţat în 1978 la Târgul de carte de la Frankfurt, din iniţiativa lui Bruce Robinson, pentru a înlătura plictiseala în rândul participanţilor. Primul câştigător al premiului Diagram a fost volumul "Al doilea workshop internaţional despre şoarecii nud/ Second International Workshop on Nude Mice".
Printre cărţile câştigătoare la ediţiile anterioare s-au numărat volumele "Cooking with Poo" ("Să gătim cu Poo"), o carte de bucate thailandeză scrisă de chef-ul din Bangkok Saiyuud Diwong, a cărui poreclă este Poo, "Estonian Sock Patterns All Around the World" ("Tipare de şosete estoniene în toată lumea"), "The Mushroom in Christian Art" ("Ciupercile în arta creştină") şi "Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way" ("Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han").
În 2014, cartea desemnată câştigătoare a fost "How to Poo on a Date" ("Cum să faci treaba mare în timpul unei întâlniri"), care prezintă o serie de sfaturi pentru situaţiile stânjenitoare ce pot să apară în timpul întâlnirilor romantice.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată 'ostil' de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: 'Haideți să spunem adevărul'
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe