- Home
- Cultură-Media
- (28.06.2017, 19:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt cele mai mari 5 AMENZI primite de companiile din sectorul tehnologic
Amenda de 2,42 miliarde de euro primită de Google de la Comisia Europeană (CE) este cea mai mare din istorie primită de o companie din sectorul tehnologic. Compania este acuzată că nu oferă un tratament egal competitorilor în ceea ce priveşte rezultatele afişate în serviciul Google Search, favorizându-şi platforma de cumpărături.
Urmărește
161 afișări
Care sunt cele mai mari 5 AMENZI primite de companiile din sectorul tehnologic. Ce
Suma pe care trebuie să o plătească gigantul serviciilor online păleşte, însă, în comparaţie cu cea mai mare amendă primită vreodată de o companie, conform Go4it.
Banca J.P. Morgan a fost obligată să plătească 13 miliarde de dolari pentru a rezolva nişte procese civile declanşate pentru practici ale instituţiei de dinainte de 2008, anul în care a izbucnit cea mai recentă criză financiară globală.
Google nu este, însă, prima companie de tehnologie care primeşte o amendă uriaşă. Intel şi Microsoft au trecut şi ele prin momente similare, iar amenzile primite, tot de la CE, au fost şi în acele cazuri foarte mari.
Topul celor mai mari amenzi primite vreodată de companiile din sectorul tehnologic:
1. Google - 2,7 miliarde de dolari
Cazul analizat de Comisia Europeană a fost declanşat de mai multe plângeri din partea competitorilor americani şi europeni, care au dus la o investigaţie care s-a desfăşurat timp de şapte ani asupra celui mai popular motor de căutare, potrivit Mediafax. Autoritatea care reglementează competiţia în Uniunea Europeană a amendat Google în luna aprilie 2015 deoarece deforma rezultatele de căutare pe internet pentru a favoriza serviciul său de cumpărături, afectând, astfel, atât competitorii, cât şi consumatorii.
2. Siemens - 1,6 miliarde de dolari
Producătorul de maşini, echipamante pentru comunicaţii şi electronice a fost găsit vinovat, în 2008, în cazuri de corupţie judecate în Germania şi SUA. Compania a oferit mită mai multor oficiali din Germania, SUA, Irak, Israel, Venezuela sau Rusia pentru a primi contracte. Se pare că Siemens făcea acest lucru de la mijlocul anilor 1990. Compania era atât de afectată de corupţie încât după ce a fost schimbat directorul acesta a trebuit să înlocuiască aproximativ jumătate din echipa de conducere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Citeşte şi: Lucian Romaşcanu, ministrul propus la Cultură: E nevoie de o lege nouă în domeniul cinematografiei
Citeşte şi: Selecţia oficială a spectacolelor din Festivalul Naţional de Teatru 2017 va fi anunţată pe 5 iulie
Citeşte şi: Organizatorii iCEE.fest au lansat primele bilete pentru ediţia de anul viitor a festivalului
Citeşte şi: Semnificaţii istorice pentru data de 27 iunie
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe