Casa Vârnav Liteanu din Suceava, pe cale să renască

  • Restaurarea Casei Vârnav Liteanu, un important monument istoric din judeţul Suceava, intră într-o nouă etapă.
  • La începutul lunii noiembrie se va finaliza Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (D.A.L.I.) pentru acest proiect.
Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Casa Vârnav Liteanu din Suceava, pe cale să renască

Sursa foto: Institutul Naţional al Patrimoniului

Raluca Turcan a declarat, la Suceava, că imediat după terminarea fazei D.A.L.I., va fi lansată licitaţia pentru contractarea serviciilor de design & build.

Valoarea contractului D.A.L.I este de aproximativ 80.000 de euro, iar valoarea investiţiei de restaurare este de 6 milioane de euro.

Casa Vârnav Liteanu este un simbol al judeţului Suceava. Restaurarea sa va reînscrie acest monument pe harta turistică şi culturală a Moldovei.

Construită în secolul al XIX-lea, Casa Vârnav Liteanu este un monument de mare valoare istorică, remarcabil prin arhitectura sa moldovenească şi legăturile cu familii influente ale vremii. Stilul clădirii îmbină armonios elemente neoclasice cu specificul local, făcând din aceasta un simbol al Sucevei de altădată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici