- Home
- Cultură-Media
- BRAN, JUD. BRAŞOV, (01.06.2009, 16:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Castelul Bran, redeschis în prezenţa Arhiducelui Dominic de Habsburg - VIDEO
Arhiducele Dominic de Habsburg şi surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, proprietarii Castelului Bran, au redeschis oficial, luni, monumentul istoric, în prezenţa prefectului Braşovului, Ioan Gonţea, şi a primarului Branului, Ioan Hermenean.
Urmărește
530 afișări
Arhiducele Dominic de Habsburg (Imagine din arhivă; Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)
La ceremonia de redeschidere a Castelului Bran au mai fost prezenţi secretarul de stat în ministerul Truismului, Sorin Munteanu, şi alţi membri ai familiei arhiducelui de Habsburg.
Dominic de Habsburg a declarat că speră ca cei care vor vizita castelul să simtă prezenţa Reginei Maria şi a Principesei Ileana la fel cum o simte el. Totodată, a spus că speră să reuşească să atragă cât mai mulţi investitori în zona Branului şi să nu îi dezamăgească pe turişti şi pe locuitorii acestei zone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
După ce Ministerul Cultirii şi Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castelul Bran, acestea au fost înlocuite cu obiecte şi mobilier care au aparţinut familiei de Habsburg, printre cele mai preţioase fiind Coroana, sceptrul şi un pumnal de argint care au aparţinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnătura acesteia, un acoperământ al patului Reginei Maria, precum şi câteva piese de mobilier, dar şi o carte de oaspeţi care a aparţinut Reginei Maria şi care prezintă istoria completă a vizitatorilor de seamă ce s-au oprit la Bran.
Potrivit unui reprezentant al aministraţiei Castelului Bran, Lia Doru Trandafir, în castel va fi amenajată şi o sală de proiecţii cu imagini ale Arhivei Naţionale de Film despre istoria familiei regale şi a castelului, o cameră a costumelor familiilor regale, precum şi o sufragerie.
Sursa citată a adăugat că în Turnul Rotund al castelului va fi amenajat un apartament de lux, pentru cei care vor să stea să petreacă o noapte în Castelul Bran.
"Vrem ca turiştii să vină şi să revină la Castelul Bran şi să nu-l viziteze pe fugă, ci să petreacă câteva zile aici, la Bran", a spus Trandafir, care a mulţumit tuturor miniştrilor Culturii - Ion Caramitru, Răzvan Teodorescu, Adrian Iorgulescu - care "au slujit bine acest castel".
Corin Trandafir, reprezentant al familiei de Habsburg, a spus că proprietarii castelului intenţionează să restaureze Casa de Ceai a Reginei Maria, aflată în incinta domeniului Bran, care să fie apoi deschisă publicului.
Într-una din camerele castelului, a fost amenajată şi o cameră "Bram Stoker", unde este prezentată legenda lui Vlad Ţepeş (cunoscut şi ca Vlad Dracul), precum şi a mitului lui Dracula.
Preţul biletelor pentru intrarea în castel va rămâne neschimbat, respectiv 12 lei pentru adulţi, şase lei pentru studenţi, elevi şi pensionari şi gratuit pentru copii sub şase ani.
Duminică, la Bran, a fost inaungurată în prezenţa ministrului Culturii, Theodor Paleologu, Vama Medievală, unde au fost depozitate majoritatea colecţiilor din Castelul Bran.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace