- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.02.2011, 17:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Castelul Miko din Miercurea Ciuc, restaurat cu o sumă de 5,8 milioane de lei
Castelul Miko din localitatea Miercurea Ciuc va fi restaurat cu o sumă de 5,8 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Institutul Naţional al Patrimoniului, o instituţie din subordinea Ministerului Culturii.
Urmărește
44 afișări
Institutul Naţional al Patrimoniului a alocat o sumă totală de 5,8 milioane de lei (fără TVA) societăţii Tectum Company S.A. din Miercurea-Ciuc, pentru lucrări de restaurare la Castelul Miko din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, potrivit unui anunţ de atribuire postat la sfârşitul lunii ianuarie pe site-ul e-licitatie.ro.
Contractul a fost atribuit în data de 30 decembrie 2010, prin licitaţie deschisă.
Criteriul de atribuire a fost "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". Pentru atribuirea acestui contract au fost primite cinci oferte.
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc (sec. XVII-XVIII) este un monument istoric de categoria A (importanţă naţională). În prezent, Cetatea Miko este Muzeul Secuiesc al municipiul Miercurea Ciuc.
Cetatea Miko este ctitoria lui Hídvégi Mikó Ferenc, care, din 1611, a fost numit căpitan al scaunului Ciucului, dar statutul său nu a fost acceptat de secuii din Ciuc. În 1613, noul principe Bethlen Gábor l-a numit căpitan pe Mikó, reatribuindu-i astfel vechiul său statut. La început, cetatea era cunoscută sub numele de Cetatea Nouă a lui Mikó. Lucrările de construcţie a castelului au fost finalizate, cel mai probabil, în secolul al XVII-lea, iar primul document care atestă existenţa acestei cetăţi datează din 1631. Până la mijlocul secolului al XX-lea, cetatea a fost de cele mai multe ori folosită de armată. În 1970, după ce a fost restaurată, Cetatea Miko a devenit sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului, înfiinţat în 1930.
Institutul Naţional al Patrimoniului este o instituţie publică de importantă naţională, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, finanţată din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe