- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.02.2011, 17:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Castelul Miko din Miercurea Ciuc, restaurat cu o sumă de 5,8 milioane de lei
Castelul Miko din localitatea Miercurea Ciuc va fi restaurat cu o sumă de 5,8 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Institutul Naţional al Patrimoniului, o instituţie din subordinea Ministerului Culturii.
Urmărește
45 afișări
Institutul Naţional al Patrimoniului a alocat o sumă totală de 5,8 milioane de lei (fără TVA) societăţii Tectum Company S.A. din Miercurea-Ciuc, pentru lucrări de restaurare la Castelul Miko din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, potrivit unui anunţ de atribuire postat la sfârşitul lunii ianuarie pe site-ul e-licitatie.ro.
Contractul a fost atribuit în data de 30 decembrie 2010, prin licitaţie deschisă.
Criteriul de atribuire a fost "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". Pentru atribuirea acestui contract au fost primite cinci oferte.
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc (sec. XVII-XVIII) este un monument istoric de categoria A (importanţă naţională). În prezent, Cetatea Miko este Muzeul Secuiesc al municipiul Miercurea Ciuc.
Cetatea Miko este ctitoria lui Hídvégi Mikó Ferenc, care, din 1611, a fost numit căpitan al scaunului Ciucului, dar statutul său nu a fost acceptat de secuii din Ciuc. În 1613, noul principe Bethlen Gábor l-a numit căpitan pe Mikó, reatribuindu-i astfel vechiul său statut. La început, cetatea era cunoscută sub numele de Cetatea Nouă a lui Mikó. Lucrările de construcţie a castelului au fost finalizate, cel mai probabil, în secolul al XVII-lea, iar primul document care atestă existenţa acestei cetăţi datează din 1631. Până la mijlocul secolului al XX-lea, cetatea a fost de cele mai multe ori folosită de armată. În 1970, după ce a fost restaurată, Cetatea Miko a devenit sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului, înfiinţat în 1930.
Institutul Naţional al Patrimoniului este o instituţie publică de importantă naţională, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, finanţată din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe