Cât de periculoase sunt desenele animate pentru copii?

Copiii petrec 20 de ore, săptămânal, în faţa televizorului şi a calculatorului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Educaţia 2000+ şi UNICEF, pe un eşantion de 392 de părinţi din Bucureşti, Mureş, Prahova, Dâmboviţa şi Giurgiu, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban.

Urmărește
511 afișări
Imaginea articolului Cât de periculoase sunt desenele animate pentru copii?

Cât de periculoase sunt desenele animate pentru copii? (Imagine: Gândul)

Personajele precum Dexter, Tom şi Jerry sau Diavolul Tazmanian sunt extrem de prezente în viaţa copiilor, deoarece desenele animate ocupă un loc primordial în preocupările lor. Psihologii susţin că animaţiile reprezintă un stil de viaţă, un model pentru cei mici. "Sunt puţine desene animate care educă. De regulă, acestea creează o stare de irascibilitate, de nervozitate sau chiar de depresie. Luăm bine-cunoscutele personaje Tom şi Jerry. Sunt copii care se bucură atunci când motanul Tom ia bătaie, dar de cele mai multe ori aceste conflicte între cele două personaje le provoacă celor mici starea de depresie", spune Lena Rusti, psihoterapeut.

Cite;te mai multe despre efectul desenelor animate asupra copiilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici