Cătălin Leescu, premiat la Festivalul Internaţional Filminute

Regizorul român Cătălin Leescu a fost premiat la Festivalul Internaţional Filminute (1-30 septembrie), de la Londra, pentru producţia "About time", juriul apreciind calitatea elementului narativ, a artei, a stilului şi a impactului acestui film, trasmit organizatorii.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Cătălin Leescu, premiat la Festivalul Internaţional Filminute

Cătălin Leescu, premiat la Festivalul Internaţional Filminute

Filmul "About Time" al lui Cătălin Leescu a fost premiat alături de alte patru producţii - "In a Circus" al regizorului argentinean Pablo Niccoli, "Egg Love", realizat de Zach Math şi Jonah Bekhor din Canada, "Fun Time", făcut de Aleksey Andrianov din Rusia şi "One-Minute Guide to Planet Earth" o coproducţie Maria Britanie-Germania, semnată de Armen Antranikian.

Cătălin Leescu a mai regizat anul acesta filmul "Afterimage", "Crossing" în 2006, "One Shot Wonder" şi "7 minute despre România" în anul 2005.

În concursul Festivalului Internaţional de Film de un minut au mai participat alte trei producţii româneşti: "Acrofobia" al regizorului Raul Taciu, "Mecanica Poetică"/ "Poethic Mechanics" regizat de Florin Piersic Jr. şi "Două puncte"/ "Two Points", semnat de Bogdan Dumitrescu.

Filmul bulgăresc "Game", regizat de Kristina Grozeva, a fost desemnat marele câştigător al premiului Best Filminute. De asemenea, a fost cel mai apreciat film de către publicul festivalului, provenit în acest an din peste 90 de ţări, care a vizionat, a evaluat şi a votat pe site-ul evenimentului.

Filmul câştigător prezintă povestea unui băiat care, în ciuda confruntării cu nişte provocări serioase, îşi găseşte cu entuziasm locul într-un meci de fotbal din cartier.

Celălalt mare premiu al festivalului, Premiul din partea publicului, a fost acordat regizorului indian Siddartha Jatla pentru "Missing", un microfilm care atrage atenţia asupra practicării continue şi ilegale a căsătoriilor între minori în India.

"Filminute" este un festival internaţional de film care îşi propune să prezinte, să premieze şi să promoveze cele mai bune filme de un minut din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici