- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.05.2013, 15:00)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul Antena 1: "Un show păcătos" rămâne suspendat la CNA. Consiliul nu reuşeşte să ia o decizie
CNA a analizat marţi emisiunea "Un show păcătos", în care invitaţii Mariana Moculescu şi Corneliu Vadim Tudor au folosit un limbaj injurios, niciuna dintre propunerile făcute în acest caz, între care şi întreruperea emisiei de 10 minute, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.
Urmărește
1286 afișări
Cazul Antena 1: "Un show păcătos" rămâne suspendat la CNA. Consiliul nu reuşeşte să ia o decizie (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, două ediţii ale emisiunii "Un show păcătos", difuzate pe 9 ianuarie şi 9 mai, în urma cărora Consiliul a primit mai multe reclamaţii.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului, în ediţia din 9 ianuarie, Mariana Moculescu şi Cristi Marin şi-au adresat cuvinte vulgare. De asemenea, Cristi Marin a ieşit dintr-un sicriu în timpul emisiunii.
Pe de altă parte, în emisiunea din 9 mai a fost prezent Corneliu Vadim Tudor, care a folosit un limbaj vulgar şi a înjurat-o pe Anca Cârcu, care l-a acuzat pe acesta că ar fi vrut să o violeze. De asemenea, în emisiune, Corneliu Vadim Tudor a adus acuzaţii unor politicieni şi instituţii, fără să prezinte probe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Prezent la şedinţa de marţi a CNA, Dan Capatos, realizatorul emisiunii "Un show păcătos", a spus că scandalul Mariana Moculescu - Cristi Marin era o continuare a unui subiect difuzat în ediţiile precedente ale emisiuni. Dan Capatos a spus că a existat un interes pentru acest subiect. "L-am abordat în continuare, în ideea că Mariana Moculescu avea un contract semnat cu noi prin care-şi dădea acordul de a participa la astfel de subiect sau scenarii. În acel contract îşi exprimase acordul de a participa (...) ea a spus foarte clar la începutul emisiunii că ştia că acest Cristi Marin va veni la ea acasă în coşciug", a spus Dan Capatos. El a precizat, totuşi, că realizatorii emisiunii nu au regizat acest scandal, fiind posibil să existe o înţelegere între Mariana Moculescu şi Cristi Marin.
Capatos a mai spus că, din peste un milion de telespectatori care s-au uitat la respectiva emisiune, doar patru au făcut sesizări la CNA. El a spus că a citit aceste sesizări, precizând că aceştia sunt "nişte analfabeţi", iar una dintre persoane este o femeie de moravuri uşoare, care a recunoscut că practică tehnici sado-maso. "Constat că şi dumneavoastră lucraţi cu acelaşi gen de material ca şi noi, dumneavoastră răspundeţi la solicitările lor. Lucrăm cam cu acelaşi tip de oameni", le-a spus Capatos membrilor CNA.
În cazul emisiunii cu Corneliu Vadim Tudor, Dan Capatos a spus că subiectul a fost abordat în emisiune pentru că este unul de interes public. "Un europarlamentar este acuzat că a violat o membră de partid. Mă gândesc că lumea trebuie să vadă dacă îl mai votează (...) Un scandal de acest gen nu cred că poate fi ocolit (...) Sunt convins că genul acesta de dialoguri schimbă percepţia unui alegător. Eu consider că această emisiune a fost de interes public", a spus Capatos.
Totodată, Cristian Ionescu, managerul echipei care produce emisiunea "Un Show Păcătos", a spus că Antena 1 nu are niciun contract cu Corneliu Vadim Tudor. "A fost un subiect jurnalistic (...) Anterior nu s-au înregistrat incidente cu Corneliu Vadim Tudor, a venit inclusiv cu această persoană, pe care o prezenta ca fiind o tânără de mare viitor în politică (...) Dacă un astfel de subiect ar trebui eliminat, atunci poate ar trebui să ne faceţi un instructaj mai amănunţit", le-a spus Ionescu membrilor CNA.
În schimb, Valentin Jucan, membru al CNA, i-a întrebat pe Capatos şi pe Ionescu de ce subiectul acesta nu a fost dat şi în emisiunile de ştiri.
"Poate cei de la ştiri nu sesizează ştirea (...) Este vina nostră că şefii redacţiilor de ştiri au considerat că acesta nu este un subiect?", a întrebat Capatos.
Pe de altă parte, Cristina Trepcea a spus că ea respinge sugestia lui Cristian Ionescu. "CNA nu oferă astfel de recomandări şi nici nu interzice niciun subiect, însă legea în baza căreia şi noi şi dumneavoastră acţionăm are nişte îngrădiri cu privire la modalităţile de abordare a subiectelor", a spus Trepcea.
Întrebată de Capatos care este părerea sa personală referitoare la abordarea subiectului cu Corneliu Vadim Tudor, Trepcea a spus: "Părerea mea personală este că abordarea acestei teme este făcută cu mijloace vulgare şi licenţioase (...) Când lucrurile degenerează, probabil că opreşti emisiunea".
"Ceea ce s-a întâmplat, a intervenit publicitate", a spus Capatos. El a precizat că Vadim Tudor a venit în platoul emisiunii de mai multe ori, însă doar în acest caz a folosit un limbaj nepotrivit.
Christian Mititelu, un alt membru al CNA, i-a întrebat pe reprezentanţii postului Antena 1 de ce sunt mereu invitate astfel de persoane în emisiune. "Dumneavoastră puteţi anticipa că ori de câte ori vine dânsul sau doamna Moculescu se termină cu un scandal", a spus Mititelu. El a mai precizat că acest conflict dintre Vadim Tudor şi femeia respectivă nu este o ştire. "Poţi să scormoneşti în gunoi şi să construieşti o astfel de ştire (...) Nu era cazul să faceţi această emisiune în care ei îşi aruncă cu lături", a mai spus Mititelu.
"Nu avem niciun contract cu dumnealui (...) Nu e un secret că vrem să diversificăm paleta de invitaţi şi iar nu e un secret că unii oameni nu au posibilitatea să vină", a spus Cristian Ionescu.
Totodată, Capatos a spus că emisiunea lui nu este una de ştiri. "Noi nu facem emisiuni de ştiri, este o emisiune de divertisment, încadrată «15»", a spus Capatos.
"Fiind o emisiune în direct, din momentul în care am cerut publicitate până a intrat publicitatea au durat 30 de secunde, în care domnul Vadim a putut să înjure (...) Pe domnul Vadim, din 10 invitaţii în 9, am reuşit să îl controlez", a spus Capatos.
De asemenea, Ionescu a spus că regizorul de platou a fost sancţionat în acest caz.
"E o abureală ce faceţi, ştiţi pe cine invitaţi, ştiţi ce o să iasă", a spus, în schimb, Valentin Jucan. "Demnitatea umană nu se rezumă la ce fac cei de pe ecran, la invitatul din platou, ci la cei care se află în faţa ecranului (...) Nu mă interesează demnitatea umană a unei persoane ca Moculeasca, ci a celui care se uită la un astfel de personaj. Chiar trebuie să facem şiruri de emisiuni cu Vadim Tudor (...) Toată lumea ştie cine e Vadim Tudor", a spus Jucan, precizând că în emisiune nu s-a făcut referire că este europarlamentar.
În schimb, Capatos i-a răspuns: "Spuneţi că v-am aburit, eu am venit aici cu respect. Eu nu v-am aburit".
Pe de altă parte, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a făcut referire la modul în care radiodifuzorii internaţionali au abordat un caz similar, respectiv scandalul sexual în care a fost implicat fostul preşedinte al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn.
Ea a mai spus că publicul român nu are în spate zeci de ani de gândire critică, pentru a putea să nu fie afectat de astfel de abordări, precum cea din emisiunea "Un show păcătos" în care a fost invitat Vadim Tudor.
După ieşirea din sala de şedinţe a CNA a reprezentanţilor Intact, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus: "Nu este prima oară când ne confruntăm cu acest gen de limbaj la emisiunea domnului Capatos". Ea a precizat că Antena 1 a încălcat în mod flagrant articolul 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". Ea a făcut referire şi la istoricul televiziunii Antena 1, care, în ultimul an, a mai fost sancţionată de CNA cu o întrerupere de 10 minute a emisiei sale obişnuite, cu cinci amenzi, cu valori cuprinse între 10.000 de lei şi 50.000 de lei, şi trei somaţii publice.
Un alt membru al CNA, Monica Gubernat, a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei în acest caz, în timp ce membrul CNA Valentin Jucan a propus aplicarea unei sancţiuni de întrerupere a emisiei obişnuite a televiziunii Antena 1 timp de 10 minute şi citirea în acest interval a textului deciziei de sancţionare a CNA.
La rândul său, membrul CNA Radu Călin Cristea a propus o amendă de 50.000 de lei.
Întrucât, în urma a două tururi de vot, niciuna dintre cele trei propuneri nu a îndeplinit numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată (minimum şase), Monica Gubernat şi-a retras propunerea, în timp ce Radu Călin Cristea şi-a retras propunerea de 50.000 de lei şi a făcut o altă propunere, în cuantum de 70.000 de lei.
Ulterior, membrii CNA au votat doar două propuneri - cea de întrerupere a emisiei postului Antena 1 pentru 10 minute şi cea de amendă de 70.000 de lei -, însă niciuna dintre acestea nu a îndeplinit numărul minim necesar de şase voturi pentru a putea fi aplicată. Astfel, votul va fi reluat în următoarea şedinţă a CNA.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe