- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (13.05.2010, 18:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE acuză Facebook că pune în pericol confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor săi
Specialiştii din cadrul Comisiei Europene au acuzat reţeaua de socializare Facebook că pune în pericol confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor săi, informează Media Week.
Urmărește
240 afișări
CE acuză Facebook că pune în pericol confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor săi (Imagine: www.facebook.com)
Într-o scrisoare deschisă, specialiştii Comisiei Europene au criticat dur oficialii Facebook şi au caracterizat schimbările aduse setărilor de bază ale reţelei ca fiind "inacceptabile".
Specialiştii europeni au cerut oficialilor Facebook să stabilească nişte setări de bază ale platformei care să asigure că profilul abonaţilor nu poate fi vizualizat decât de internauţii selectaţi de aceştia. De asemenea, reprezentanţii europeni au mai cerut ca utilizatorii Facebook să poată alege dacă vor sau nu ca diferitele conţinuturi de pe pagina lor din cadrul reţelei de socializare să fie sau nu disponibile pe motoarele de căutare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Aceste schimbări controversate au fost incluse în luna decembrie. În urma noilor setări profilul abonaţilor Facebook poate fi disponibil şi pentru publicul larg.
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că scrisoarea trimisă de specialiştii Comisiei Europene va fi analizată în detaliu.
"Sunt unele lucruri în această scrisoare cu care suntem de acord şi altele pe care nu le aprobăm, cum e cazul sugestiei de folosire a pseudonimelor de către abonaţi. Facebook s-a bazat mereu pe cultura sincerităţii şi credem cu adevărat că aceasta duce la un grad mai mare de asumare a responsabilităţii şi la un mediu mai sigur pentru toţi utilizatorii. Sunt multe locuri pe internet unde un utilizator poate rămâne anonim. Facebook nu este unul dintre ele", a declarat purtătorul de cuvânt.
La sfârşitul lunii trecute, Christian Hernandez, şeful diviziei internaţionale de dezvoltare de business de la Facebook, a admis că reţeaua de socializare a dat greş în încercarea de a-şi educa utlizatorii privind confidenţialitatea datelor în mediul online.
Hernandez a admis că cea mai populară reţea de socializare "nu s-a descurcat prea bine" în încercarea de a-şi educa utilizatorii în privinţa instrumentelor online de protecţie a datelor confidenţiale. De asemenea, o altă problemă pentru Facebook constă în faptul că nu a reuşit să diminueze volumul de informaţii personale disponibile pe interent despre utilizatorii săi.
Aceste declaraţii au venit după ce membrii Senatului american s-au arătat îngrijoraţi de schimbările iniţiate de Facebook, care le permit utilizatorilor să partajeze informaţii şi cu alte site-uri.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe