- Home
- Cultură-Media
- (08.02.2021, 19:03)
- Mihaela Girbea
Ce se întâmplă cu festivalurile în 2021. Organizatorii din România caută soluţii şi vor un dialog cu statul
- Ne despart câteva luni de festivaluri.
- Untold, Neversea, Electric Castle şi cel mai aşteptat eveniment al anului, concertul lui Celine Dion, se apropie.
- Arafat ne-a avertizat să nu fim foarte optimişti, iar organizatorii s-au supărat.
Urmărește
1067 afișări
Asociaţia Română a organizatorilor de concerte şi evenimente culturale va reuni un răspuns comun pentru a găsi o soluţie de viitor. De 11 luni se aşteptă o repornire a sectorului cultural. De asemenea, guvernul a promis nişte granturi pentru a ajuta organanizatorii de festivaluri, care până acum nu au fost date.
Majoritatea organizatorilor din România vor un dialog cu statul pentru a lucra la nişte măsuri comune pentru desfăşurarea evenimentelor în condiţii de siguranţă.
Situaţia festivalurilor în Europa. Cum abordează ei revenirea la festivaluri
În Marea Britanie, unde abia a fost anulat festivalul Glastonbury, organizatorii de evenimente spun că spectacolele la scară mai mică ar putea avea loc în anumite condiţii. Se aşteptă organizarea evenimentelor cu un număr minim de participanţi de 5.000-10.000 de persoane.
Există diverse instrumente pe care statele le-au dezvoltat pentru a susţine sectorul cultural. În Germania, de exemplu, s-a deschis, în decembrie un fond federal de susţinere a evenimentelor în caz de anulare, un fel de „asigurare" a acestora.
Austria, Olanda şi Elveţia au de asemenea instrumente similare. Toate acestea permit organizatorilor să mearga mai departe cu planurile lor chiar dacă predictibilitatea e redusă. Realmente nu este vorba de numărul de participanţi, ci de găsirea unei scheme de organizare unde lucrurile se pot întâmpla în siguranţă.
În cazul unui scenariu negativ, majoritatea organizatorilor le-au dat oamenilor care au cumpărat deja bilete opţiunea de a participa în 2022 şi chiar 2023 cu acelaşi abonamente. Cât despre pierderile organizatorilor, se aşteaptă un ajutor din partea statului sau o asigurare că ei pot merge mai departe cu planurile indiferent de situaţie.
Situaţia festivalurilor în România. Ce spune Raed Arafat
„Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile. Este probabil că nu vom putea să permitem un număr mai mare decât 100 de oameni sau 150 sau 50 să desfăşoare o activitate împreună”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU.
„Nu mi se pare normal ca dumnealui (n.r. Raed Arafat) să nu arate niciun interes în exerciţiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Suntem în aceeaşi situaţie de 11 luni! Chiar nu există nicio evoluţie în găsirea unor soluţii pentru restartarea sectorului cultural?!?”, se întreabă însă Edy Chereji, directorul de comunicare al festivalurilor Neversea şi Untold
„Politicienii din România sunt mai degrabă „plagiatori" decât lideri. Se uită peste gard la ce se întamplă în alte ţări şi copiază modelul. Lupta nu cred că se dă în România, ci aş spune, mai degrabă, la nivel european. Acolo trebuie făcut lobby”, este de părere Florin, fan Untold.
Pe de altă parte, Mihaela se întreabă ce s-ar putea întâmpla dacă lucrurile merg prost la festival: „Ce soluţie găseşti tu la 100k+ oameni? Dacă se îmbolnăvesc oameni la festival, vă asumaţi voi să plătiţi despăgubiri?”
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump