Cea de-a patra ediţie a festivalului One World Romania, între 16 şi 21 martie la Bucureşti

Cea de-a patra ediţie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania va avea loc între 16 şi 21 martie la Bucureşti, incluzând 36 de filme din 25 de ţări şi având motto-ul "O lume minunată?!", potrivit unui comunicat al Centrului Ceh.

Urmărește
4 afișări

Festivalul de film documentar One World a început în 1999 la Praga şi s-a extins mai apoi în multe oraşe din întreaga lume. În ultimii patru ani, One World Romania a crescut, aducând la fiecare ediţie un program original. Anul acesta, festivalul este organizat de Asociaţia One World Romania, în colaborare cu Centrul Ceh.

La fel ca la primele trei ediţii, şi în 2011 festivalul One World Romania se află sub patronajul fostului preşedinte al Republicii Cehe, Václav Havel. De asemenea, festivalul este sprijinit de preşedintele Grupului pentru Dialog Social, Radu Filipescu, ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg, şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Directorul festivalului este regizorul Alexandru Solomon.

Anul acesta, în cadrul festivalului vor fi prezentate 36 de filme, din 25 de ţări. Filmele sunt împărţite în şase secţiuni tematice şi vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucureştiului -
Eforie, Union, Corso şi Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

Cele şase secţiuni sunt: "Ce ai face pentru bani?", "Oraşe în criză", "Violenţa ca acasă", "Intoleranţa noastră cea de toate zilele", "Eroi fără glorie", "Cum se (re)scrie istoria". Din numărul total de filme prezentate în acest an, 34 vor fi proiectate în premieră pentru publicul din România. Toate filmele sunt prezentate pe site-ul evenimentului, www.oneworld.ro.

Festivalul se va deschide pe 16 martie, la ora 19.00, la Cinema Patria. Vor fi prezentate o selecţie de trailere ale filmelor din festival, precum şi scurtmetrajul "Donation Addiction", al regizorului german Lutz Heineking jr., iar în încheierea galei va concerta Shukar Collective.

În 2011, motto-ul festivalului este "O lume minunată?!", iar imaginea ediţiei de anul acesta este una foarte puternică şi este construită în jurul motto-ului. Registrul vizual descrie o lume imperfectă şi dezgustătoare, dar închisă totuşi ermetic într-un bol de sticlă. Coloana sonoră a spotului de promovare a festivalului este reprezentată de un fragment al melodiei "O lume minunată", a lui Mihai Constantinescu.

În mod obişnuit deja, se vor organiza, după fiecare proiecţie, discuţii libere cu publicul. Acestea vor fi moderate de regizori, producători, protagonişti ai filmelor sau specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai unor ONG-uri. De asemenea, pe toată perioada festivalului vor avea loc şi evenimente conexe: workshop-uri şi o serie de dezbateri, realizate în colaborare cu Active Watch -
Agenţia de Monitorizare a Presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici