- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.07.2011, 11:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea de-a treia ediţie a Academiei Itinerante "Andrei Şerban", între 10 şi 24 iulie, la Ipoteşti
Cea de-a treia ediţie a Academiei Itinerante "Andrei Şerban", un proiect conceput ca un laborator interdisciplinar de creaţie în jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind actori, regizori, scriitori şi artişti, se va desfǎşura la Ipoteşti în perioada 10 - 24 iulie.
Urmărește
16 afișări
Potrivit unui comunicat, cea de-a treia ediţie a Academiei Itinerante "Andrei Şerban" este organizată de Institutul Cultural Român, prin ICR New York (ICRNY), în parteneriat cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" al Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti şi Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu" (gazda Atelierelor).
Iniţiat în 2007, de Corina Şuteu, directorul ICR New York, proiectul este conceput ca un laborator interdisciplinar de creaţie în jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind actori, regizori, scriitori şi artişti vizuali. La atelierele-rezidenţă ale ediţiei din acest an este invitat artistul vizual Mircea Cantor.
În urma audiţiilor desfăşurate în perioada 17 iunie - 4 iulie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, au fost selectaţi, pentru cele trei serii ale Atelierului din acest an, peste 60 de tineri actori, studenţi la actorie în an terminal şi masteranzi.
În 2007, programul a inclus dezvoltarea, montarea şi itinerarea în ţară şi în străinătate a spectacolului "Spovedanie la Tanacu", construit în jurul romanului jurnalistic omonim al Tatianei Niculescu Bran, în dramatizarea autoarei. La sfârşitul lui 2008, ICRNY a organizat la New York o ediţie specială a Academiei itinerante, în cadrul căreia Andrei Şerban a lucrat cu studenţi de la Universitatea Columbia pe textul Gianinei Cărbunariu "Poimâine alaltăieri". În 2009, programul s-a desfăşurat la Horezu, printre actorii participanţi numărându-se Ioana Barbu, Andreea Bibiri, Maria Dinulescu, Radu Iacoban, Sorin Leoveanu şi Marius Manole.
Andrei Şerban este una dintre figurile proeminente ale regiei mondiale şi româneşti. A montat în 1968, la Teatrul Bulandra, spectacolul "Iulius Cezar", cu o distribuţie grandioasă care i-a inclus pe Ştefan Iordache, Gina Patrichi şi Victor Rebengiuc.
Andrei Şerban şi-a început cariera internaţională la Compania LaMaMa din New York (SUA). Obţinând un succes fulminant, devine discipolul lui Peter Brook, despre care însuşi Andrei Şerban afirmă că i-a schimbat fundamental viaţa.
Ca regizor, a pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări. În SUA, începând cu 1970, timp de 20 de ani, a fost asociat cu American Repertory Theatre Company a lui Robert Brustein. A lucrat, de asemenea, cu La MaMa Theatre, The Public Theatre, Lincoln Centre, Circle in the Square, Yale Repertory Theatre, the Guthrie Theatre, şi Los Angeles Opera. În Europa, Şerban a lucrat pentru Opera din Paris, Geneva, Viena şi Bologna, cu Welsh National Opera, Covent Garden, Théâtre de la Ville, Helsinki Lilla Teatern, Teatrul Naţional Bucureşti (1990 - 1993, ca director), La Comédie Française.
În 2008, regizorul Andrei Şerban a primit Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe