- Home
- Cultură-Media
- BRAŞOV, (15.11.2010, 19:48)
- , ,
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, la Braşov
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov a început, luni seară, la ora 19.00, cu spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf" de Edward Albee, pe parcursul a şapte zile urmând să fie prezentate opt spectacole ale dramaturgiei contemporane şi un spectacol de gală.
Urmărește
41 afișări
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, la Braşov
Potrivit directorului Teatrului "Sică Alexandrescu", Claudiu Goga, care este şi director al festivalului, la ediţia din acest an vor fi prezente în special spectacole ale teatrelor din Capitală, doar două fiind din provincie, respectiv Teatrul Naţional din Cluj şi Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov.
"Avem în concurs spectacole care ar trebui să mulţumească pe toată lumea. Tocmai din acest motiv, dar şi din cauza crizei care ne-a obligat să facem un festival mai scurt, am invitat în majoritate teatre din Bucureşti, spectatorii având posibilitatea de a revedea actori îndrăgiţi ai scenei din România", a spus, luni, într-o conferinţă de presă, Claudiu Goga.
În doar două zile de la punerea în vânzare, biletele la majoritatea spectacolelor au fost deja vândute, astfel că în prezent mai sunt disponibile bilete la reprezentaţiile de vineri şi de sâmbătă, ale teatrelor din Braşov şi Cluj. Preţurile biletelor este cuprins între 15 şi 40 de lei.
Festivalul a început luni seară, la ora 19.00, cu spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf" de Edward Albee, pus în scenă de regizorul Gelu Colceag la Teatrul de Comedie din Bucureşti şi care îi are ca protagonişti pe Emilia Popescu şi Ştefan Bănică Jr.
În cea de-a doua zi a festivalului, miercuri, va avea loc o lansare de carte, este vorba de volumul "Habarnam în oraşul teatrului. Universul spectacolelor de Alexandru Dabija", de Miruna Runcan, urmată de spectacolul "Dineu cu proşti" de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.
A treia zi va începe cu lansarea volumului "Dramaturgi olandezi de astăzi", o antologie cu traducere şi prefaţă de Liliana Alexandrescu, urmată de spectacolul "39 de trepte" al Teatrului "Nottara" Bucureşti, spectacol realizat după un film de Alfred Hitchcock, în regia lui Petre Bokor.
Vineri, de la ora 17.00, se va juca spectacolul Teatrului "Sică Alexandrescu" Braşov, "Autostrada" de Neil LaBute, în regia lui Adrian Iclenzan, urmat de la ora 19.00 de spectacolul Teatrului "Bulandra" din Bucureşti, "Artă" de Yasmina Reza, în regia lui Cristian Juncu.
Sâmbără, de la ora 11.00, este programat spectacolul-lectură "Dramaturgie Olandeză", iar de la ora 18.30 are loc lansarea de carte a Editurii Institutului Cultural Român, urmată de vernisajul expoziţiei de fotografie "Oraşul interior" a lui Zomir Dimovici. La ora 19.00 se va juca spectacolul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, "Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Soviectivă" de David Greig, în regia lui Radu Afrim.
Duminică, de la orele 17.00 şi 22.00, va fi pusă în scenă piesa Teatrului Act Bucureşti, în două reprezentaţii, "Dumnezeul de a doua zi" de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga.
Festivalul se va încheia luni cu spectacolul de gală "Sfârşit de partidă" de Samuel Beckett, în regia lui Alexandru Tocilescu, al Teatrului Metropolis Bucureşti.
Juriul festivalului va fi format din criticii de teatru Florica Ichim şi Doina Papp şi regizorul Alexa Visarion (fost director al Teatrului "Sică Alexandrescu").
În cadrul festivalului, vor fi acordate Marele Premiu, premiul pentru cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă şi un premiu special al juriului.
La fel ca anul trecut, valoarea Marelui Premiu va fi de 4.000 de lei, iar cea a premiilor individuale de 1.700 -1.750 de lei.
"Întregul buget al festivalului este în acest an de puţin peste 200.000 de lei, din care mai puţin de jumătate i-am primit de la bugetul local", a precizat directorul festivalului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prestigioasa universitate Harvard: România are a 20-a cea mai sofisticată economie a lumii. E mai complexă decât te-ai aştepta ţinând cont de nivelul de dezvoltare. În urmă cu 20 de ani eram pe locul 40
Povestea unuia dintre cei mai puternici executivi români şi cum a ajuns acesta să deţină o funcţie care nu a mai fost ocupată niciodată de un român într-o companie gigant americană
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Primele imagini cu explozivul cuplu Tamaş – Alexa, din Asia Express, în infernul din Filipine, cu 31 de grade la ora 18:00 şi 75% umiditate. FOTO&VIDEO EXCLUSIV
PROSPORT.RO
Cum arată iubita misterioasă a lui Ilie Bolojan, președintele interimar al României. Cei doi au nășit un cuplu din Câmpulung alături de Nea Mărin și soția lui
CANCAN.RO
Afacerea INEDITĂ lansată de un cuplu din Iași. Cei doi au adus mașini de epocă din SUA și le-au scos la închiriat
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe