- Home
- Cultură-Media
- SHANGHAI, (29.04.2009, 18:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea mai mare Expoziţie universală din lume, pregătită intens în China - GALERIE FOTO
Oraşul Shanghai este cuprins de febra pregătirilor pentru cea mai mare Expoziţie universală organizată în lume, cu un an înainte de inaugurarea ei, cheltuind miliarde de euro şi deplasând "armate" de muncitori pe malurile fluviului Huangpu, care străbate capitala economică a Chinei.
Urmărește
111 afișări
A intrat în renovare şi celebrul Bund, considerat centrul istoric al oraşului, o zonă mitică situată de-a lungul fluviului şi principala atracţie turistică din Shanghai. Imensa alee care trece prin Bund, lată cât o autostradă pe opt benzi, va deveni practic subterană, pentru a lăsa loc unei adevărate explozii de verdeaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
O suprafaţă de 20 de ori mai mare decât cea alocată pentru cea mai recentă Expoziţie universală, organizată în oraşul spaniol Saragosa, a fost rezervată pentru acest eveniment important, din care statul chinez doreşte să facă o oglindă a puterii lui, dar şi o manifestare de prestigiu, după Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.
Amplasată pe ambele maluri ale fluviului Huangpu, viitoarea Expoziţie va primi 70 de milioane de vizitatori, din care 95% vor fi chinezi, între 1 mai şi 30 octombrie 2010, pe o suprafaţă de două ori mai mare decât cea a principatului Monaco.
Aproximativ 10.000 de muncitori se ocupă în prezent de săpăturile pentru realizarea fundaţiilor, turnarea cimentului şi sudarea oţelului necesar viitoarei construcţii. Numărul muncitorilor va fi dublat în viitoarele două luni.
O adevărată "pădure" de macarale se află în apropierea Centrului destinat artelor, un edificiu futurist în formă de farfurie zburătoare, a cărui structură de oţel este pe cale de a fi amplasată chiar în aceste zile.
Piesa centrală a Expoziţiei universale şi, totodată, cea mai avansată dintre lucrări, cu un an înainte de inaugurarea oficială, pavilionul chinez, intitulat "Coroana Orientului", este o piramidă inversată, cu înălţimea de 60 de metri.
"Este cel mai mare şantier din Shanghai şi din China", a declarat Xu Bo, asistentul comisarului general al Expo 2010.
Oficialităţile din Shanghai au alocat 300 de miliarde de yuani (34 de miliarde de euro) pentru aceste lucrări de infrastructură, sumă estimată a fi exact cea care va fi obţinută din încasările turistice, potrivit presei chineze.
Metroul din Shanghai va trece de la şapte la 11 linii, din care cinci vor deservi pavilionul expoziţiei.
Principalul aeroport internaţional din Shanghai, Pudong, a fost extins în 2008, mărindu-şi capacitatea de patru ori, putând să primească 80 de milioane de pasageri pe an. Capacitatea aeroportului din Hongqiao va fi şi ea mărită, de cinci ori, ajungând la 40 de milioane de pasageri, la începutul anului 2010.
A intrat în renovare şi celebrul Bund, considerat centrul istoric al oraşului, o zonă mitică situată de-a lungul fluviului şi principala atracţie turistică din Shanghai. Imensa alee care trece prin Bund, lată cât o autostradă pe opt benzi, va deveni practic subterană, pentru a lăsa loc unei adevărate explozii de verdeaţă.
"Într-un fel sau altul, momentul a căzut prost", a declarat Xu Bo, referindu-se la greutăţile economice actuale prin care trec cele 187 de state participante la viitoarea expoziţie. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu şi-a anulat participarea deocamdată.
Ţări precum Franţa, Germania şi Japonia speră să obţină chiar anumite foloase economice de pe urma investiţiilor făcute în Expo 2010.
"Este important ca europenii să realizeze amploarea pe care o va avea expoziţia", a declarat Franck Serrano, purtătorul de cuvânt al pavilionului francez.
Vizitatorii vor putea să bea şampanie în restaurantul fraţilor Pourcel, apreciat de ghidul Michelin, să vizioneze filme franţuzeşti şi să admire tablourile impresioniste împrumutate de la celebrul Musée Orsay din Paris.
Cu toate acestea, Franţa a resimţit din plin efectele crizei mondiale, iar sponsorii privaţi, care ar fi trebuit să acopere jumătate din cheltuielile de 50 de milioane de euro ale pavilionului francez, au decis să se retragă.
Ideea organizatorilor este de a oferi chinezilor, din care foarte puţini au călătorit în străinătate, posibilitatea de a cunoşte ţări şi culturi diferite.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Centre spirituale ale lumii - GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe