- Home
- Cultură-Media
- ARCS, (18.11.2013, 17:25)
- Diana Pârvulescu
Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, selectat la Festival De Cinéma Européen des Arcs
Cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Radu Jude, "Inimi cicatrizate", a fost selectat în secţiunea Coproduction Village a Festival De Cinéma Européen des Arcs, un eveniment care se va desfăşura în perioada 14 - 17 decembrie, în Alpii francezi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
110 afișări
Radu Jude (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)
La Coproduction Village de la Festival De Cinéma Européen des Arcs au fost selectate 25 de proiecte cinematografice europene aflate în dezvoltare. În această secţiune vor participa peste 250 de profesionişti ai cinematografiei - producători, agenţi, distribuitori - de pe întreg continentul.
De asemenea, alături de Radu Jude au fost selectaţi regizorii Adrian Sitaru, cu noul său proiect "The Fixer", dar şi Bogdan Mirică, cu "Dogs".
"Inimi cicatrizate" este o adaptare liberă a textelor literare autobiografice ale scriitorului Max Blecher şi în special a romanului omonim. Regizorul Radu Jude continuă, cu acest nou proiect, să exploreze "relaţia omului cu corpul, cu finitudinea şi cu degradarea corporală", temă abordată şi în scurtmetrajul "O umbră de nor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
-
Guvernul se reuneşte pentru a adopta bugetul
Legat de acest nou proiect regizorul Radu Jude menţionează: "Cred că forţa cinematografului nu stă în poveste, nici în diversele filosofii din spatele poveştilor, ci în uriaşa lui capacitate descriptivă. Sper că acest film nu va «spune» ceva, nu va avea un «sens», nu va comunica «semnificaţii», sper doar că el va arăta, că va oferi descrierea amănunţită a unei experienţe umane limită la care să ne raportăm cu duioşie, cu teamă şi cu respect".
Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii "Lampa cu căciulă", "Alexandra" şi "O umbră de nor". Lungmetrajul de debut, "Cea mai fericită fată din lume", a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival şi premiul FIPRESCI la IndieLisboa. Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum. "Toată lumea din familia noastră" a obţinut, printre altele, marele premiu al Festivalului de la Sarajevo, marele premiu Bayard d'Or şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, marele premiu la CinEast IFF, trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi premiul pentru regie alături de premiul publicului la B-EST IFF.
Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs. "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a primit, anul trecut, premiile pentru regie şi pentru cel mai bun actor în rol principal, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.
După absolvirea fcultăţii de jurnalism, Bogdan Mirică a lucrat ca editor, copywriter şi scriitor. Interesul său faţă de film l-a determinat să studieze scenaristica şi producţia la Universitatea Westminster din Londra şi apoi să îşi construiască o carieră în această industrie. A început prin a lucra pentru Slingshot Studios în Londra şi apoi a început să colaboreze cu MediaPro Pictures. După ce a scris mai multe scenarii ("Ho Ho Ho", "Rural Story" şi "180"), a reuşit să regizeze propriul său scurtmetraj, "Bora Bora", în 2010.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Menajera l-a costat mariajul, iar divorțul, casa! Unde a ajuns să locuiască fostul campion român, după ce a rămas fără vila din
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe