- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.06.2011, 12:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele 10 scurtmetraje din campania "Oricine poate fi erou" vor fi difuzate pe Discovery din 17 iunie
Cele 10 scurtmetraje documentare despre tot atâţia "eroi" români identificaţi în cadrul campaniei Discovery Channel "Oricine poate fi erou", prezentate şi jurizate la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), vor fi difuzate între 17 iunie şi 30 august pe Discovery, informează un comunicat.
Urmărește
49 afișări
Discovery a prezentat la TIFF cele 10 documentare de scurtmetraj despre 10 "eroi" români, identificaţi în cadrul campaniei "Oricine poate fi erou", pe baza propunerilor trimise de public pe Facebook. În urma voturilor primite pe pagina de Facebook Discovery România şi în urma jurizării de la TIFF, cea mai bună poveste a fost considerată cea a eroului Laurenţiu Şerban. Cea care l-a propus pe Laurenţiu drept erou Discovery, Anca Grădinaru, a fost desemnată marea câştigătoare a campaniei "Oricine poate fi erou" şi a primit premiul Discovery în valoare de 3.000 de euro, sîmbătă seara, la gala de premiere a TIFF.
Toate cele 10 documentare de scurtmetraj vor fi difuzate pe Discovery Channel în perioada 17 iunie - 30 august. Acestea au durata de trei minute şi sunt filmate full HD. Ele spun poveştile unor oameni care sunt caracterizaţi de spirit de aventură, curaj să-şi trăiască visurile şi să-şi urmeze pasiunile, români care au devenit o adevărată sursă de inspiraţie pentru alţii.
Realizată în colaborare cu casa de producţie românească La Vita e Bella Production, producţia scurtmetrajelor a durat şase săptămâni şi i-a implicat în mod activ atât pe "eroi", cât şi pe cei care i-au propus.
Filmele au putut fi urmărite în premieră la TIFF, pe 6 iunie.
Cei zece "eroi Discovery", ale căror poveşti au fost selectate în cadrul campaniei "Oricine poate fi erou", sunt pasionaţi de sporturi extreme, aventurieri incurabili şi cercetători inediţi.
Laurenţiu Şerban, de 32 de ani, îşi trăieşte viaţa din plin - zboară cu parapanta, merge pe o motocicletă de viteză şi îşi construieşte singur orice, de la un motor, la o poartă. După un accident suferit în Afganistan în urma căruia şi-a pierdut un picior, Laurenţiu a adoptat un stil de viaţă unic, trăind fiecare clipă la intensitate maximă.
Alin Uhlmann-Useriu, în vârstă de 41 de ani, desfăşoară proiecte de educaţie ecologică la Tăşuleasa, Poiana Negrii şi în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Prin toate acţiunile sale, el încearcă să transmită un mesaj clar referitor la cauzele inundaţiilor catastrofale din ţara noastră: defrişările abuzive şi necontrolate.
Andrei Cemortan, în vârstă de 40 de ani, este pasionat de istoria celor două Războaie Mondiale, reuşind să "descompună" fenomenul istoric într-o multitudine de faţete. Andrei descoperă şi cercetează amănunţit locuri despre care istoria scrisă vorbeşte prea puţin, urmăreşte destine de eroi necunoscuţi, totul pentru a înţelege şi a împărtăşi celorlalţi un altfel de adevăr istoric - acela privit din unghiul participantului efectiv la drama unui război.
Anton Duma, de 44 de ani, a participat la expediţia cicloturistică "Descoperă-te în necunoscut", unul dintre cele mai lungi trasee pe care le-a străbătut - 18.430 de kilometri, prin 23 de ţări din Europa. Expediţia a durat un an, din care Anton a pedalat 178 de zile. Chiar dacă bugetul pe care l-a avut atunci când a plecat a fost extrem de redus (200 de euro), Anton a reuşit să-şi împlinească visul cu ajutorul comunităţilor de români pe care le-a întâlnit de-a lungul expediţiei.
Elena Miscodan, de 33 de ani, este un medic pasionat de sporturile extreme. A fost primul motociclist român la Khardung La (5602 metri altitudine), ulterior traversând şi Patagonia pe motocicletă. Pasiunea pentru explorare a dus-o în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Marea Barieră de Corali, Cascada Victoria, Marele Canion. Atitudinea extrem de pozitivă despre viaţă şi firea sa îndrăzneaţă au ajutat-o să învingă până şi boala de care a aflat că suferea la o vârstă fragedă: cancerul.
Florin Limbovici, în vârstă de 34 de ani, este un pionier în mişcare alternativă. Limbox, aşa cum a fost poreclit de prieteni, este alpinist utilitar, instructor de escaladă şi slackline, un sport de echilibru, de concentrare şi de coordonare a mişcărilor. Pasionat de acest sport prea puţin cunoscut în România, Florin a fost clasat în primii 8 la Cupa Mondială de Slackline 2011, de la Munchen.
Mihai Pătraşcu, în vârstă de 42 de ani, este director de imagine şi căpitanul velierului Allegro, o ambarcaţiune "bricolată" manual chiar de tatăl său. Acesta este primul iaht românesc care a câştigat o regattă internaţională - Odyssail 2006.
Oana Mirela Chachula, de 32 de ani, este biolog şi este pasionată de aventură în stare pură, natură, alpinism, scufundări şi fotografie. Pasiunile sale i-au arătat că poate ajunge în locuri în care nimeni nu a mai fost vreodată, devenind un mic explorator pentru care coborârea într-un aven, escaladarea unui horn sau trecerea unui pasaj inundat sunt obstacole pe care le înlătură cu uşurinţă.
Paul Dicu, de 42 de ani, scrie proză şi poezie, cântă la bass, este scafandru la delfinariu, practică arte marţiale şi antrenează pro-bono o unitate a trupelor speciale din Constanţa. Paul a ales să alerge pentru România în cel mai greu maraton mondial, o cursă în care se şi moare. Participarea la Marathon des Sables a fost una dintre cele mai răscolitoare experienţe ale vieţii sale.
Sandor Czirjak, de 67 de ani, este faimos în Cluj pentru talentul şi îndemânarea de a prelucra manual lemnul. Una dintre lucrările sale preferate este o bicicletă realizată 100% din lemn, perfect funcţională, cu care Sandor a parcurs până acum peste 500 de km.
Discovery Communications este una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul producţiei de programe documentare, ajungând în casele a peste 1,5 miliarde de abonaţi, din peste 180 de ţări. În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.
Anul trecut, şapte poveşti care au întruchipat spiritul Discovery au fost selectate şi au stat la baza unor scurtmetraje în cadrul campaniei "Descoperă eroul din tine". Acestea au fost primele producţii locale de scurtmetraj, cu protagonişti români, care au fost difuzate pe Discovery Channel. Printre eroii selectaţi anul trecut s-au numărat un aeromodelist, un motociclist care a călătorit până în Mongolia şi înapoi, un tânăr practicant de parkour şi un doctor care salvează oameni de la celălalt capăt al lumii.
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania se încheie duminică, la Cluj-Napoca, iar între 15 şi 19 iunie va avea loc la Sibiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe