- Home
- Cultură-Media
- (15.03.2024, 12:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai frumoase locuri pe care le poţi vizita în Ankara
Poziţionată în regiunea Anatoliei, capitala modernă a Turciei, Ankara, a fost de-a lungul secolelor casa unui număr mare de civilizaţii, inclusiv pentru hitiţi - o superputere a antichităţii – sau pentru frigieni, sau romani. Capitala Turciei, veche de 100 de ani, oferă vizitatorilor obiective turistice care merită vizitate, de la rămăşiţe ale antichităţii până la minuni arhitecturale moderne.
Urmărește
622 afișări
Cele mai frumoase locuri pe care le poţi vizita în Ankara
Patrimoniul mondial
Anul trecut, a 20-a locaţie culturală a Turciei, magnificul oraş antic Gordion din districtul Polatli din Ankara, a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Locuită timp de aproximativ 4.500 de ani, zona Gordion, capitala politică şi culturală a Frigiei, a fost şi casa legendarului rege Midas. Tumulul său (movila funerară) este considerat „al treilea cel mai înalt tumul din lume”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În Prezenţa Liderului Nemuritor
Unul dintre cele mai importante repere din Ankara este Anıtkabir, locul final de odihnă al lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia. Situat în Anıttepe, practic în inima oraşului Ankara, acest complex mausoleu impunător se întinde pe o suprafaţă de 750.000 de metri pătraţi. Format din trei secţiuni principale:Drumul Leului, Piaţa Ceremoniei şi Mausoleul Atatürk, Anıtkabir găzduieşte şi Muzeul Atatürk.
Sanctuarul emblematic
Moscheea Ahi Şerefeddin din Ankara se numără printre cele 21 de monumente care formează patrimoniul cultural al Turciei, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Una dintre cele cinci moschei desemnate drept „patrimoniu mondial” sub titlul „Mocheea medievală cu stâlpi şi grinzi din Anatolia”, Moscheea Ahi Şerefeddin este printre cele mai vechi moschei din Turcia. La interiorul ei veţi putea vedea 24 de stâlpi din lemn cu capiteluri de coloană confecţionate din marmură spolia.
Explorarea oraşului vechi
După Moscheea Ahi Şerefeddin, merită vizitat Castelul Ankara din apropiere care oferă o privelişte de tip panoramă asupra capitalei Turciei. Castelul, construit iniţial ca garnizoană, este o destinaţie turistică populară, care găzduieşte Muzeul Civilizaţiilor Anatoliei. Aici pot fi observate case antice din Ankara, moschei şi alte repere istorice. Merită vizitată şi zona din cartierul Kaleiçi, cu case din lemn, chirpici şi cărămidă cu două până la trei etaje, mărginite de străzi înguste. Cele mai multe dintre aceste structuri venerabile au fost transformate în hoteluri sau magazine de suveniruri.
Pe urmele trecutului
Multe structuri au modelat orizontul Ankarei, în special cele construite în timpul boom-ului economic Şi un tur al lor se poate face pentru a descoperi clădirile emblematice. O parte dintre acestea găzduiesc acum Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Pictură şi Sculptură. Dacă aveţi timp să vizitaţi doar un muzeu pentru a afla despre fascinanta istorie culturală a Anatoliei, luaţi în considerare Muzeul Civilizaţiilor Anatoliei. Colecţia uimitoare a muzeului, găzduită în două clădiri istorice otomane care au fost renovate şi reutilizate, cuprinde artefacte unice pentru regiunea Anatoliei, care sunt expuse cronologic, începând cu epoca paleolitică. În 1997, Muzeul Civilizaţiilor Anatoliei a fost desemnat „Muzeul Anului în Europa” şi este considerat unul dintre cele mai importante muzee din lume. În plus, este un loc excelent pentru a afla despre bogata istorie culturală a Anatoliei.
Moştenire romană glorioasă
Ankara are, de asemenea, numeroase situri din epoca romană, inclusiv Coloana Julianus, despre care se crede că a fost ridicată în onoarea vizitei împăratului roman Julianus (361-363 d.Hr.) la Ankara. De asemenea, puteţi vedea Băile Romane, construite în secolul al III-lea de către împăratul roman Caracalla, fiul lui Septimius Severus, în numele lui Asclepius, Zeul Sănătăţii, şi Templul lui Augustus, numit după Împăratul Roman.
Oaza culturală
Ankara, un centru cultural, găzduieşte, de asemenea, clădiri importante, cum ar fi Opera din Ankara, Orchestra Simfonică Prezidenţială (CSO Ada) şi CerModern. Vizitaţi clădirea modernă CSO Ada din inima oraşului, între Castelul Ankara şi Anıtkabir, pentru un concert sau mergeţi la CerModern din sud pentru a experimenta zona modernă a oraşului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe