- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.05.2009, 14:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Brazilia şi România
România ocupa, la sfârşitul primului trimestru, locul trei într-un clasament al surselor mesajelor de tip spam, cu o cotă de 5,8%, după SUA, cu 11,61%, şi Brazilia, cu 11,5%, potrivit unui studiu realizat de producătorul de soluţii informatice de securitate Panda.
Urmărește
24 afișări
Cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Brazilia şi România (Imagine: Mediafax Foto)
În primul trimestru, mai puţin de 7% din e-mail-urile care au ajuns la companii au fost corespondenţă legală, iar 90,92% au fost spam, în timp ce 1,66% au fost infectate cu diverse tipuri de malware.
Panda a analizat, prin serviciul de gestionare şi curăţare a poştei electronice Trust Layer, 69 de milioane de mesaje e-mail transmise în primul trimestru.
Cantitatea de spam detectată în perioada ianuarie - martie a crescut uşor în raport cu aceeaşi perioadă din 2008, când ponderea spam-ului a reprezentat 89,88% din totalul e-mail-urilor primite de companii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Raportat la diferite tipuri de mesaje spam, cantitatea de mesaje privitoare la oferte false de locuri de munca a crescut. Motivul poate fi legat de criza economica actuală.
Cea mai mare parte a acestor spam-uri au fost distribuite prin intermediul reţelelor de calculatoare "zombie", cunoscute sub denumirea "botnet", respectiv PC-urile care au fost infectate cu un program ce permite hackerilor să preia controlul pentru a le folosi ca gazdă a unor activităţi maliţioase, cum ar fi, în cele mai multe cazuri, transmiterea de spam de control.
În primul trimestru al anului 2009, aproximativ 302.000 calculatoare au fost infectate şi se transformă în "zombie".
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe