- Home
- Cultură-Media
- (16.04.2009, 16:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Centre spirituale ale lumii - GALERIE FOTO
Ierusalim, Mecca, Vatican, Petra, Lhasa. Locuri în care religia, tradiţiile şi credinţa în cele mai pure forme atrag an de an milioane de oameni. Sunt locuri considerate sfinte despre care se spune că merită vizitate măcar o dată în viaţă.
Urmărește
2341 afișări
Ierusalim, Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Ierusalim, Israel. Oraş sfânt, loc sacru şi centru a trei religii monoteiste. Cetate Sfântă pentru evrei, creştini şi musulmani.
Pentru creştini este Cetatea Sfântă prin excelenţă pentru că pământul lui a primit Jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. Pentru evrei înseamnă gloriile trecutului lor şi speranţele de viitor, iar musulmanii îl consideră a treia Capitală Sfântă după Mecca şi Medina, datorită sanctuarelor de pe Muntele Moria: Domul Stâncii şi Moscheea El-Aqsa.
Varanasi, India. În ţara unde au luat naştere variate credinţe religioase, se găseşte unul dintre cele mai vechi oraşe din lume, Varanasi. Unul dintre cele şapte oraşe sacre ale Indiei Antice, Varanasi este capitala religioasă a hinduismului şi un loc de pelerinaj foarte cunoscut.
Mecca, Arabia Saudită. Mecca este considerată de musulmani primul Loc Sfânt. Aici s-a născut profetul Mahomed, trimisul Domnului şi fondatorul credinţei musulmane.
În incinta Marii Moschei a oraşului, construită în cinstea profetului Abraham şi considerată centru sfânt religios, se află cel mai venerat sanctuar musulman, Kaaba. Milioane de musulmani sosesc aici în pelerinaj, în fiecare an.
Lhasa, Tibet. Este capitala administrativă şi culturală a regiunii autonome Tibet, ocupată de China în 1950, anul în care Dalai Lama s-a refugiat în exil în India. Dalai Lama este cel mai însemnat lider spiritual şi politic al tibetanilor. Acesta este adorat ca zeu şi considerat o reîncarnare a lui Buddha.
Pe lângă cele mai interesante şi superbe monumente din lume, în Lhasa se află una dintre cele mai deosebite construcţii din lume, Palatul Potala, considerat bijuteria budismului. Cuvântul Potala desemnează în limba chineză locul unde locuieşte Buddha.
Vatican. Principala reşedinţă ecleziastică a Bisericii Catolice şi cel mai mic stat independent. Este condus de către Papă, episcopul Romei şi are o puternică semnificaţie culturală.
Vaticanul a fost "creat" de renumiţi artişti şi arhitecţi ai Italiei Renascentiste: este înconjurat de ziduri în stil medieval şi renascentist şi are 6 Porţi: Poarta Morţii, Poarta de bronz, Poarta Sfântă (se deschide la fiecare 25 de ani), Poarta Binelui şi a Răului, Poarta Sacrament şi Poarta Angelica. Cel mai important edificu este Biserica Sf. Petru.
Bangkok, Thailanda. Majoritatea populaţiei din "Ţara Zâmbetului", aşa cum mai este numită Thailanda, trăieşte după învăţăturile lui Buddha. Este considerat unul dintre cele mai captivante oraşe din Asia. Aceasta se datorează şi templelor decorate cu aur sau argint, vechi de sute de ani, care sunt aflate în vecinătatea clădirilor moderne.
Petra, Iordania. "Oraşul de piatră", aflat in sud-vestul Iordaniei, este cunoscut datorită arhitecturii sale impresionante. În 1985, Petra a fost introdus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, drept una "dintre cele mai preţioase moşteniri culturale ale omenirii".
Vezi şi:
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe