Centrul de Conferinţe va da posibilitatea iubitorilor de artă, amatori sau specialişti, să discute şi să asiste la discuţii pe tema artei. Dialogurile se vor desfăşura lunar şi vor fi organizate în patru module: Memorabilia, Istoria artei, Clubul presei de artă şi Cursuri de estetică şi istoria culturii, moderate de personalităţi de seamă ale culturii şi presei româneşti.
Joi, de la ora 19.00, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici deschide seria evenimentelor Centrului de Conferinţe în cadrul modulului Memorabilia, cu o prelegere pe tema „Genezei culturii şi artei”.
Cursurile de Istoria Artei vor fi susţinute de Angelica Iacob, istoric de artă şi realizator de programe culturale. Modulul cuprinde cursuri ce vor avea loc săptămânal, în mai multe serii, începând cu data de 28 iunie. Participanţii vor descoperi caracteristicile şi evoluţia artei româneşti din ultimii 200 de ani şi contextul internaţional în care aceasta s-a dezvoltat, în fiecare marţi, începând cu ora 19.00. În cadrul primelor întâlniri va fi prezentată arta românească în context european, de la începutul secolului al XIX-lea până în perioada interbelică, primul curs parcurgând perioada „De la frescă la pictura de şevalet”.
Cel de-al treilea modul, Clubul presei de artă, este dedicat jurnaliştilor interesaţi să descopere secretele pieţei de artă. Prima manifestare, moderată de Marius Tiţa, va avea loc pe 29 iunie, de la ora 17.00.
Cel de-al patrulea modul, Cursuri de estetică şi istoria culturii, este organizat de Fundaţia Calea Victoriei.
Participarea la dialogurile Centrului de Conferinţe ArtSociety se face pe bază de înscriere la Artmark, respectiv la Fundaţia Calea Victoriei. În funcţie de modul va fi percepută o taxă de participare.