- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.05.2014, 18:24)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Centrul Naţional al Cinematografiei alocă 15 milioane lei pentru prima sesiune de proiecte din 2014
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) va aloca o sumă totală de 15 milioane de lei pentru prima sesiune a concursului de finanţare de proiecte cinematografice din acest an, dosarele putând fi depuse până la data de 13 iunie.
Urmărește
310 afișări
Centrul Naţional al Cinematografiei alocă 15 milioane lei pentru prima sesiune de proiecte din 2014 (Imagine: Adrian Pădureţu/Mediafax Foto)
Centrul Naţional al Cinematografiei a anunţat, luni, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei, www.cnc.gov.ro, organizarea concursului de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru producţia filmelor şi dezvoltarea proiectelor cinematografice.
Totalul fondului alocat pentru prima sesiune de concurs de selecţie a proiectelor cinematografice 2014 este în sumă de 15 milioane de lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului de administraţie al CNC numărul 52 din 9 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Astfel, 20% (3.000.000 de lei) va fi alocat pentru filmele de lungmetraj de ficţiune debut; 5% (750.000 de lei), pentru scurtmetraje de ficţiune; 11% (1.600.000 lei), pentru filmele documentare; 10% (1.500.000 de lei), pentru filmele de animaţie; 53% (8.000.000 de lei), pentru lungmetraje de ficţiune; 1% (150.000 de lei), pentru dezvoltarea proiectelor de filme, lungmetraj de ficţiune, documentare şi de animaţie.
Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru proiectele declarate câştigătoare la concursul de selecţie sesiunea I din 2014 este de 20% (2.970.000 lei) din creditul direct alocat pentru producţie.
Concursul se va desfăşura în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului numărul 39 din 2005 privind cinematografia, aprobată cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Regulamentului de concurs aprobat prin Ordin al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional nr. 2335/2006 cu modificările şi completările ulterioare.
Perioada de depunere a dosarelor de concurs este până la data de 13 iunie, ora 15.00, la secretariatul CNC.
Totodată, uniunile şi asociaţiile din domeniul industriei cinematografice sunt invitate să transmită către Centrul Naţional al Cinematografiei câte o propunere pentru cele trei comisii de selecţie (ficţiune, documentar şi animaţie) însoţite de CV-ul persoanelor respective, până la data de 27 mai.
Regulamentul şi alte informaţii despre concurs pot fi obţinute de pe site-ul www.cnc.gov.ro şi de la secretariatul tehnic al concursului.
La concursul organizat anul trecut de CNC, cineastul Cristian Mungiu a obţinut cea mai mare finanţare, de 4.455.000 de lei, pentru titlul "RMN".
Citeşte şi:
Cristian Mungiu, cea mai mare finanţare la concursul de proiecte CNC: 4,455 milioane de lei. Lista completă a proiectelor alese pentru finanţare
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe