Consiliul a criticat aceste posturi pentru „lipsa pluralismului de opinie în timpul programelor de ştiri”.
Un membru al Consiliului, Dinu Cokan, a declarat că Rossiya 24 a comis cele mai grave încălcări, prezentând programe de analiză dintr-un singur punct de vedere asupra conflictului din Ucraina. „Există numai o sursă”, a subliniat el. „Un asemenea post nu are ce căuta pe lista difuzorilor din (Republica) Moldova”, a adăugat oficialul moldovean.
Uniunea Jurnaliştilor de la Moscova a criticat dur această măsură. „Un embargo impus postului Rossiya-24, popular în rândul populaţiei care vorbeşte limba rusă, este un act neprietenos faţă de presa noastră”, a declarat pentru Itar-Tass Pavel Gusev, liderul Uniunii, denunţând o „decizie motivată politic”. El a îndemnat Moscova să „adopte măsuri adecvate ca reacţie faţă de acest embargo, inclusiv măsuri economice”.
Decizia Republicii Moldova de suspendare a licenţei postului rus pentru următoarele şase luni, până la 1 ianuarie 2015, este scandaloasă şi va avea cu siguranţă un impact negativ asupra relaţiilor ruso-moldovene, a apreciat vineri Ministerul rus de Externe, citat de agenţia rusă.
„Este clar că (Republica) Moldova a făcut acest pas sub un pretext exagerat, luată de valul euforiei semnării unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE)”, afirmă ministerul într-un comunicat. Însă „decizia nu respectă dreptul integral al cetăţenilor de acces liber la informaţii, unul dintre principiile democratice europene de bază, pe care Chişinăul încearcă să-l aplice cu zel”, apreciază ministerul.