- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.05.2009, 14:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cifra de afaceri a Ringier România a scăzut în 2008
Ringier România a raportat pentru anul 2008 o cifră de afaceri de 171,8 milioane de lei, în scădere cu 27% comparativ cu anul precedent, când aceasta a fost de 216,9 milioane de lei, pentru 2009 compania vizând o consolidare a afacerii pe piaţă.
Urmărește
18 afișări
Cifra de afaceri a Ringier România a scăzut în 2008 (Imagine: Mediafax Foto)
Din totalul cifrei de afaceri a Ringier România, piaţa ziarelor a reprezentat 67 de procente, în timp ce piaţa revistelor a fost de 16 procente. De asemenea, celelalte pieţe pe care este prezent grupul Ringier în România au avut o valoare de 17 procente din totalul cifrei de afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Rezultatele financiare au fost prezentate de Marius Hagger, directorul Ringier România, alături de Michael Ringier, preşedinte şi publisher al Ringier Group, Christian Unger, CEO, şi Marco Castellaneta, Director Corporate Communications, într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi.
Conform datelor prezentate, profitul net raportat de Ringier România în 2008 a fost de 13 milioane de lei, în scădere comparativ cu 2007, când acesta a fost de 33,8 milioane de lei. Profitul operaţional a scăzut la 6 milioane de lei în 2008, de la 10 milioane de lei, în 2007.
În 2008 a scăzut şi numărul de angajaţi ai companiei, la 693, dintre care 420 sunt implicaţi în activităţi editoriale şi 273, în activităţi non-editoriale. În 2008, Ringier România a avut, pe întreaga piaţă a presei scrise, o cotă de 38%.
Conform lui Hagger, scăderea cifrei de afaceri şi a profitului se datorează, în mare parte, pieţei de publicitate foarte competitive, dar şi costurilor, care sunt în mare parte în euro.
"Cred că 2010 va fi la fel de rău ca şi anul acesta. Trebuie să avem grijă şi să reducem costurile", a spus Hagger. Acesta a spus că situaţia economică actuală accelerează compresarea pieţei "şi vom vedea mai puţine titluri şi mai puţini publisheri".
"Atât timp cât e posibil, vom tipări ziare", a subliniat Hagger, întrebat dacă Ringier România plănuieşte trecerea unor titluri din portofoliu exclusiv online.
Totodată, pentru 2009, Ringier se concentrează pe consolidarea titlurilor existente şi pe digitalizarea business-ului din print.
"Rezultatele financiare (ale Ringier România, n.r.) reflectă realităţile economice din ultimul an", a declarat Michael Ringier, care a subliniat că situaţia presei va trece de la "dificilă la tragică".
De asemenea, preşedintele Ringier Group a subliniat că rămâne optimist, pentru că are încredere în tradiţia companiei şi în jurnalism, dar şi în evoluţia internetului.
"Nimeni nu vorbeşte mai mult de declinul presei decât presa", a concluzionat Ringier, subliniind că, pentru a putea ieşi din criză şi pentru a evolua, "jurnalismul trebuie să fie de primă clasă". Acesta a spus că internetul nu poate fi răspunsul unor probleme din print.
Întrebat dacă grupul plănuieşte să vândă vreun titlu aflat în portofoliul din România, Michael Ringier a spus că nu există un astfel de plan.
"Ringier va investi în digital media", a spus Christian Unger, care a precizat că, în 2009, grupul Ringier va menţine constante investiţiile în print, aşteptând oportunităţi de investiţii pentru 2010.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe