- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.01.2018, 09:56)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci ani de la moartea lui Sergiu Nicolaescu. În urma sa rămân o activitate remarcabilă şi controverse
Se împlinesc cinci ani de la dispariţia celui mai prolific regizor român, Sergiu Nicolaescu, care a încetat din viaţă pe data de 3 ianuarie, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, iar imediat după decesul acestuia a urmat un lung şir de controverse.
Urmărește
2543 afișări
Cinci ani de la moartea lui Sergiu Nicolaescu. În urma sa rămân o activitate remarcabilă şi controverse
Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani, lâsând în urma lui o moştenire uriaşă din punct de vedere cinematografic.
Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravieţuitorul" (2008).
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Dacă filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea în rolul principal - creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.
Printre ultimele filme ale sale se numără "Ultimul corupt", lansat la începutul acestui an şi care este o continuare a lungmetrajului "Poker" (2010).
Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură şi a deţinut preşedinţia comisiei în actuala legislatură. El s-a numărat, totodată, printre cei care au luat parte la Revoluţia din 1989.
La nici două zile de la decesul lui Sergiu Nicolaescu s-a iscat o controversă publică foarte mare, din cauza faptului că trupul acestuia a fost incinerat pe data de 5 ianuarie la Crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti.
Zile întregi, presa a scris despre moartea regizorului, iar nu puţine au fost emisiunile televizate în ce ore întregi s-a dezbătut decizia luată de văduva cineastului, Dana Nicolaescu, de a incinera trupul neînsufleţit al omului de film. Inclusiv Biserica Ortodoxă Română a reacţionat şi s-a opus procedurii de incinerare, mai ales în contextul în care, Sergiu Nicolaescu ar fi scris în testamentului lui că dorea să fie „înmormântat creştineşte”.
La scrut timp după decesul lui Sergiu Nicolaescu, sora acestuia, Iolanda Nicolaescu – care a decedat în iulie 2017 – a atacat în instanţă testamentul fratelui ei, care ar fi decis să lase toată averea soţiei. Iolanda a refuzat să creadă că fratele ei a luat acastă decizie, şi chiar a acuzat faptul că semnătura de pe testament ar fi fost una falsă. Averea lui Sergiu Nicolaescu nu este deloc una de neglijat, constând în terenuri, conturi, o casă pe litoralul românesc şi trei apartamente, dintre care unul de pe celebra stradă Zambaccian din Bucureşti. Pe lângă toate acestea, şi drepturile de autor pentru filmele sale.
În cele din urmă, potrivit declaraţiilor publice făcute de către Iolanda Nicolaescu, ea şi cumnata ei, Dana Nicolaescu, ar fi ajuns la un acord, prin care cea din urmă s-ar fi angajat să o îngrijească pe bătrână până la sfârşitul vieţii, ceea ce s-a şi întâmplat. Cu puţin timp înainte de deces, Iolanda declara că este mulţumită de comportamentul cumnatei ei.
O altă controversă legată de dispariţia lui Sergiu Nicolaescu s-a învârtit tot în jurul tinerei sale soţii, care a decis să ţină secret locul în care era păstrată urna cu cenuşa regizorului, luând decizia să-l înhumeze, după un an de la deces, în Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti.
Citeşte şi: Ce spune un celebru nutriţionist despre cum slăbesc vedetele în realitate: Când vine vorba de siluetă, nu spun adevărul!
Citeşte şi: Ciocolata ar putea dispărea de pe Pământ în 30 de ani. Ce se întâmplă cu plantaţiile de cacao
Citeşte şi: SCENE DE GROAZĂ pe terenul de fotbal. Un arbitru a fost OMORÂT în bătaie după ce i-a arătat unui jucător cartonaşul roşu
Citeşte şi: Unică în Europa: Construcţia din România, ridicată pentru împărăteasa Sissi în 1875, într-o stare de degradare accentuată | GALERIE FOTO
Citeşte şi: Sophia, primul robot cu cetăţenie din lume, vrea acum "copii": "Dacă nu aveţi deja o familie, cred că o meritaţi. Acelaşi lucru îl simt şi pentru roboţi"
Citeşte şi: Personalităţi care au marcat anul 2017: Cine este omul care a reuşit să creeze un imperiu din gaming | FOTO
Citeşte şi: Prestigiu sau mai mulţi clienţi? De ce a renunţat un bucătar la stelele Michelin, râvnite de toată lumea
Citeşte şi: DOCUMENT din 1917: Ioan Slavici, spion al Imperiului Austro-Ungar/ Istoric: "Şi Arghezi este în aceeaşi poveste, se cunoaşte"
Citeşte şi: Sfaturi despre bani date de un tânăr care şi-a dobândit independenţa financiară şi s-a pensionat la 30 de ani: ”Aruncă-ţi televizorul!”
Citește pe alephnews.ro: Putin a anunțat un nou exercițiu strategic de antrenament nuclear, care include lansări de rachete
Citește pe www.zf.ro: Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: DOCUMENT din 1917: Ioan Slavici, spion al Imperiului Austro-Ungar/ Istoric: "Şi Arghezi este în aceeaşi poveste, se cunoaşte"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hezbollah l-a numit pe Naim Qassem în funcția de secretar general, după asasinarea fostului lider al organizației, Hassan Nasrallah
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Daniela Iliescu, acuzată că și-a cumpărat de pe Shein rochia purtată la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Prima reacție
CANCAN.RO
Colțul de Rai aflat la doar 45 de minute de București. Stațiunea e renumită pentru aerul curat și pentru mâncarea gustoasă
GANDUL.RO
Ajutor financiar în bani pentru români începând cu 1 noiembrie. Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe