Cineaştii sunt invitaţi să se înscrie, până pe 28 februarie, la Festivalul de Foarte Scurt Metraj

Cineaştii amatori sau profesionişti sunt invitaţi să participe la selecţia "Around the Très Courts Romania", de la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj, termenul limită de depunere a proiectelor fiind 28 februarie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Cineaştii sunt invitaţi să se înscrie, până pe 28 februarie, la Festivalul de Foarte Scurt Metraj

Cineaştii sunt invitaţi să se înscrie, până pe 28 februarie, la Festivalul de Foarte Scurt Metraj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, din 1991, Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj "Très Courts" promovează filmul foarte scurt în toate colţurile lumii. Ajuns în România în 2007, la iniţiativa Institutului Francez din România, acest festival este în prezent organizat, simultan la începutul lunii mai, în aproximativ 100 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 20 de oraşe din România.

Sub denumirea "Around the Très Courts Romania" sunt grupate filme foarte scurte realizate în România. Potrivit organizatorilor, aceasta este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi să îşi demonstreze talentul.

Cei care doresc să participe la competiţie trebuie să îşi trimită filmele lor foarte scurte însoţite de câte un formular de înscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro), până pe 28 februarie 2014, pe adresele Institutelor Franceze din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 3 minute. Toate genurile de filme sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

În luna martie, un juriu format din specialişti în domeniul audiovizual, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia "Around the Très Courts România 2014".

Aceste filme vor fi proiectate în perioada 2-11 aprilie 2015, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului (decis de juriul festivalului), pentru Premiul publicului (decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a festivalului din România) şi pentru Premiul francofoniei (decis de un juriu special).

Premiul juriului constă într-un trofeu, un smartphone oferit de Orange şi un sejur de trei nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF în calitate de "guest", oferit de Institutul francez.

Premiul publicului constă dintr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange şi un sejur de trei nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF în calitate de "guest", oferit de Institutul francez.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) acordă un premiu special celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă, educaţie şi formare. Premiul OIF are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival sunt disponibile pe site-ul www.trescourt.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici