- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.07.2012, 16:25)
- Oana Ghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinema în aer liber în Capitală, între 24 şi 29 iulie
"Izvorul femeilor" de Radu Mihăileanu şi "Zarafa" de Rémi Bezançon se numără printre filmele care vor fi proiectate în centrul Capitalei, între 24 şi 29 iulie, în cadrul programului "Cinema în aer liber".
Urmărește
409 afișări
Cinema în aer liber în Capitală, între 24 şi 29 iulie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
Proiecţiile vor avea loc începând cu ora 21.30, în Centrul Vechi, lângă Hanul lui Manuc (Piaţa Sf. Anton). Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.
Filmele selectate, producţii internaţionale şi româneşti, împacă toate gusturile, atât pe cele ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis. Publicul se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de una dintre cele zece surprize cinematografice selectate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
Printre acestea se numără filme apreciate la festivaluri internaţionale de gen şi de presa internaţională de specialitate: "Zarafa" şi "Xingu - În inima Amazonului". Acestora li se adaugă "Izvorul femeilor", de Radu Mihăileanu, "Perfect Sense", de David Mackenzie, "Vânătorii de capete", de Morten Tydum şi "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu, informează organizatorii.
Programul pe seri şi descrierea peliculelor se regăsesc pe site-ul evenimentului: caravana.metropolisfilm.ro.
Caravane cinematografice mobile există şi au succes în ţări precum Statele Unite, Australia, statele arabe, Japonia, Brazilia, Marea Britanie, încă de la începutul secolului trecut. În România, cinematografele în aer liber şi grădinile de vară au dispărut după anul 1989. Există, de asemenea, un număr mare de oraşe unde nu există cinematografe sau în care acestea există, dar nu sunt reabilitate. În acest context, în ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat.
Prin evenimentul "Cinema în aer liber", Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurată de această dată într-un mediu diferit.
Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, la care au participat, la cele trei ediţii de până în prezent, peste 20.000 de persoane, şi Festivalul Internaţional de muzică şi cultură Balkanik, care a avut un public de peste 5.500 de persoane în cele două zile ale primei ediţii.
Caravana Metropolis a debutat pe 10 iulie şi a înregistrat, numai la Braşov, în cele şase zile de proiecţie, un public de 12.500 de persoane. În această săptămână, caravana se află la Constanţa, iar după Bucureşti, îşi va continua traseul în Timişoara, Cluj, Iaşi şi Craiova.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, Primăriei Municipiului Bucureşti, Primăriei Sectorului 3, Primăriei Braşov, în parteneriat cu Primăria Constanţa, Primăria Timişoara, Primăria Cluj, Primăria Craiova.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe