- Home
- Cultură-Media
- ARAD, (03.07.2016, 08:11)
- Lucian Vasilescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinema în aer liber în parcul Mihai Eminescu din Arad
Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se întoarce cu cele mai bune filme la Arad, în perioada 5-10 iulie.
Urmărește
1176 afișări
Cinema în aer liber în parcul Mihai Eminescu din Arad
După succesul din 2015, când peste 8.000 de spectatori s-au bucurat de film în aer liber, Caravana Metropolis se întoarce şi anul acesta în parcul Mihai Eminescu.
Şase filme de autor vor fi proiectate de marţi până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe clasice. Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile şi vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaţionale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar şi BAFTA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Intrarea este liberă.
Cele şase filme care vor fi proiectate la Arad sunt:
1. Marţi, 5 iulie:
„Despre oameni şi oi”/ „Rams” (Islanda), r. Grímur Hákonarson, cu Theodór Júlíusson, Sigurður Sigurjónsson. Câştigător al premiului Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 şi al premiului publicului la TIFF 2015.
Sinopsis: Cu toate că împart pământul şi stilul de viaţă, fraţii nu şi-au mai vorbit de patru decenii. Atunci când o boală incurabilă infectează turma lui Kiddi, toată valea devine ameninţată iar autorităţile decid să eutanasieze animalele pentru a opri răspândirea, decizie pe care fraţii nu o pot accepta. Filmul este o poveste inteligentă despre diverse tipuri de pierderi.
2. Miercuri, 6 iulie:
„Dheepan” (Franţa), r. Jacques Audiard – Câştigător al Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes 2014.
Sinopsis: Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără şi o fetiţă pretind că sunt o familie pentru a trece graniţele. Refugiaţi în Franţa, într-un oraş problematic, abia cunoscându-se unii pe alţii, ei încearcă să-şi construiască un cămin.
3. Joi, 7 iulie
„Testamentul nou nouţ”/ Le tout nouveau testament” , r. Jaco Van Dormael, cu Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde – Nominalizat la Globul de Aur şi la Premiile Cesar pentru cel mai bun film străin.
Sinopsis: O comedie absurdă despre viaţă, moarte, destin şi liber arbitru. Despre un Dumnezeu care ne dă totul pe tavă, un Dumnezeu lipsit de compasiune pentru umanitatea creată chiar de el, care în accese dictatoriale ne serveşte nişte legi implacabile şi ciudate în acelaşi timp (legile lui Murphy). Dumnezeu va fi confruntat cu propriile legi în timpul călătoriei sale pe Pământ.
4. Vineri, 8 iulie
„Fiul lui Saul”/ „Son of Saul” (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.
Sinopsis: Saul Ausländer (Géza Röhrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timp ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsufleţit al copilului şi a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viaţa unui bărbat obligat să îşi uite umanitatea şi încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.
5. Sâmbătă, 9 iulie:
„Amy” (UK), r. Asif Kapadia – Câştigător al Premiilor Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016.
Sinopsis: Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.
6. Duminică, 10 iulie:
„Mustang” (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan. Filmul a fost nominalizat la Oscar şi la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin şi a avut premiera la Cannes în 2015, în secţiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.
Sinopsis: Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale şi cele patru surori ale sale se întorc de la şcoală, jucându-se cu un grup de băieţi. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecinţe neprevăzute. Progresiv, părinţii lor transformă casa într-o închisoare. Treburile casnice înlocuiesc activităţile şcolare şi căsătorii sunt aranjate. Cele cinci surori, conduse de dorinţa de libertate, răstoarnă limitele impuse de către familia lor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe