Circa 13.000 de bilete s-au pus în vânzare la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Ediţia aniversară din 2008 a Festivalului Internaţional de Teatru se va derula sub genericul ENERGII şi va include peste 350 de evenimente, prezentate de companii de teatru din peste 70 de ţări.
Astfel, pe perioada celor 11 zile de festival vor fi prezentate cele mai reprezentative producţii ale marilor teatre româneşti, producţii internaţionale importante şi spectacole de stradă.
Festivalul va debuta, pe 29 mai, cu premiera spectacolului "Astăzi nu se fumează", de Gavril Pinte, care se va juca în parcarea Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu. În aceeaşi zi, la Teatrul "Radu Stanca", va avea premiera spectacolul "Lulu", în regia lui Silviu Purcărete.
La festivalul de la Sibiu va participa şi trupa franceză "Plasticiens Volants", care va susţine, pe 4 iunie, spectacolul itinerant "Perle". Cunoscuţi în lume pentru reprezentaţiile originale de stradă, în care personajele gigantice prind viaţă cu ajutorul heliului, talentaţii artişti francezi îşi vor demonstra măiestria în mânuirea unor obiecte gonflabile pe corso, într-un spectacol presărat cu efecte vizuale şi sonore.
Alte spectacole care se vor juca în cadrul festivalului sunt: "Urbanthropus", în regia lui Antonio Bühler (Da Motus!), "Veles et vents", de Leandre L. Escamilla şi Manuel V. Vilanova (Xarxa Theatre), "Dog’s face", de He Nian (Shanghai Dramatic Arts Center), "Aşteptându-l pe Godot", de Silviu Purcărete (Teatrul "Radu Stanca"), "The romance of magno rubio", de Loy Arcenas (Ma-Yi Theatre Company), "Zeul carnagiului", de Ekkehard Dennewitz (Hessische Landestheater Marburg), "L’OPERETTE, un acte de l’operette imaginaire", de Marie Ballet şi Jean Bellorini (Cie Air de Lune), "Kaddish", de Mariusz Kozubek (Teatr A), "Le chant du chien", de Valery Dekowski (Amavada), "Fatherless", de Yuriy Kordonsky (Orkeny Istvan Szinhaz).
Un loc important în cadrul Festivalului îl vor ocupa spectacolele regizorilor români, printre care: "Faust", de Silviu Purcărete, "Eduard al III-lea", de Alexandru Tocilescu, "Povestiri despre nebunia noastră cea de toate zilele", de Radu Afrim, "Hamlet", de Radu Alexandru Nica, "Don Juan", de Bocsárdi László, "Ionesco – cinci piese scurte" şi "Block Bach", de Alexandru Dabija, "69", de Alexandra Badea.