- Home
- Cultură-Media
- CONSTANŢA, (17.02.2011, 18:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Clădirea Muzeului de Istorie Constanţa, încadrată în clasa I de risc seismic, intră în reabilitare
Clădirea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, care s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur puternic, va intra într-un amplu proces de reabilitare în perioada următoare, în urma unei investiţii de peste 2,5 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
117 afișări
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a semnat, joi, în clădirea muzeului, ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv, care va fi reabilitat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 2,5 milioane de euro.
"Acesta reprezintă un pas important pentru reabilitarea Zonei Penisulare a Constanţei, în care se află şi această clădire. Începem, în mod simbolic, prin reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie. Este un proiect la care lucrăm de doi ani, iar dacă nu l-am consolida nu am putea să mai facem nicio investiţie în muzeu pentru că orice mişcare seismică, orice accident ar putea duce la prăbuşirea clădirii”, a afirmat Nicuşor Constantinescu, care a precizat că intenţionează în perioada următoare reabilitarea întregului centru istoric al oraşului.
Clădirea muzeului este încadrată în clasa de risc seismic I.
Prin realizarea lucrărilor de consolidare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie se va reface şi suplimenta structura de rezistenţă a imobilului, în scopul aducerii la un nivel care să corespundă normelor tehnice în vigoare. Soluţiile de consolidare prevăd introducerea de pereţi structurali de beton armat pe toată înălţimea clădirii, până la fundaţii (aproximativ 35 de metri înălţime). Pe lângă consolidarea pe direcţie verticală este necesară şi realizarea uniu planşeu general de beton armat pentru mansardă deoarece în timpul cutremului din 4 martie 1977 aceasta a fost serios avariată.
Durata de realizare a lucrărilor este de 7 luni, iar în această perioadă muzeul nu va fi închis publicului.
Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost concepută de arhitectul Victor Ştefănescu şi este încadrată într-o structură urbanistică deschisă, cunoscută locuitorilor oraşului Constanţa sub denumirea de Piaţa Ovidiu. În vecinătatea muzeului se găsesc mai multe obiective istorice şi de interes turistic, precum Edificiul Roman cu Mozaic, Termele antice, Farul genovez, Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, Casa cu Lei sau Cazionul de pe faleza municipiului Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse