- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (06.06.2009, 15:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Claudia Cardinale: Cele mai importante momente din viaţa mea, întâlnirile cu Visconti şi Fellini
Actriţa Claudia Cardinale a afirmat, sâmbătă, în timpul unei vizite la Muzeul de Artă din Cluj, că cele mai importante momente din viaţa sa au fost "întâlnirile cu maeştrii Visconti şi Fellini".
Urmărește
201 afișări
Claudia Cardinale: Cele mai importante momente din viaţa mea, întâlnirile cu Visconti şi Fellini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Claudia Cardinale a ajuns, vineri seară, la Cluj-Napoca, unde va primi, în cadrul TIFF, Premiul pentru întreaga carieră oferit unei personalităţi din cinematografia europeană.
Claudia Cardinale şi-a imprimat palmele într-un mulaj care va fi expus la Cinema Republica şi, în timpul unei vizite făcute, sâmbătă, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, a povestit celor care o însoţeau că cele mai importante momente pentru ea au fost întâlnirile cu regizorii Luchino Visconti şi Federico Fellini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Mi-am început cariera în urmă cu zeci de ani, am făcut sute de filme în toată lumea. Cele mai importante momente din viaţa mea au fost întâlnirile cu maeştrii Visconti şi Fellini. Vreau să le spun tinerilor actori că nu este uşoară deloc această meserie, dar pot să le spun că dacă vrei, poţi", a spus actriţa.
Claudia Cardinale s-a declarat foarte încântată de oraşul Cluj-Napoca.
"Am ajuns aseară (vineri seară - n.r.) şi plec mâine (duminică - n.r.), am venit doar pentru festival, dar pot să vă spun că este un oraş (Cluj-Napoca - n.r.) foarte frumos, îl iubesc", a adăugat Claudia Cardinale.
Una dintre cele mai puternice personalităţi ale cinematografiei, actriţa Claudia Cardinale se va întâlni cu publicul, sâmbătă seară, la proiecţia "Tremurătoarele stele ale Ursei", film omagiu adus celebrei acţriţe.
La cinema Republica, de la ora 18.00, publicul o va putea admira, atât în cadrul unei proiecţii de gală a filmului menţionat, în regia lui Luchino Visconti, dar şi pe scena cinematografului clujean. Lansat în 1965 şi distins cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia, filmul spune povestea lui Andrew şi a Sandrei, un cuplu care ajunge în Italia, ţara natală a Sandrei, pentru a participa la ceremonia de comemorare a tatălui său, ucis în lagărul de concentrare de la Auschwitz.
Odată ajunşi, Sandra devine prizoniera trecutului: amintirile dureroase ale morţii tatălui ei, ostilitatea faţă de mama şi tatăl vitreg, precum şi relaţia incestuoasă avută cu fratele ei transformă reuniunea de familie într-o serie de confruntări dureroase.
Claudia Cardinale este una dintre actriţele de renume ale cinematografiei italiene. Filmografia ei cuprinde peste 150 de roluri în filme şi seriale de televiziune. De-a lungul anilor '60, Claudia Cardinale a fost prezentă pe genericul unor filme remarcabile ale cinematografului italian şi european: "Ghepardul" (rol care a propulsat-o rapid între actriţele de top ale Italiei), "Rocco şi fraţii săi" ambele în regia lui Luchino Visconti, "8½" (1963) al lui Federico Fellini, "Cartouche" (1962) al lui Philippe de Broca sau "Once Upon a Time in the West" (1968), în regia lui Sergio Leone.
Rolul din "Tremurătoarele stele ale Ursei" este considerat a fi unul dintre cele mai provocatoare din cariera sa.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace