- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (10.11.2014, 13:05)
- , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cluj: 50 de filme, majoritatea în premieră naţională, la a X-a ediţie a Festivalului de film gay
Un număr de 50 de filme, majoritatea în premieră naţională, vor fi proiectate, începând de luni, la Cluj-Napoca, la cea de-a X-a ediţie a "Serilor filmului gay”, singurul festival cu această tematică din România, accesul publicului fiind gratuit, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
259 afișări
Cluj: 50 de filme, majoritatea în premieră naţională, la a X-a ediţie a Festivalului de film gay (Imagine: Facebook)
Lucian Dunăreanu, directorul Festivalului "Serile filmului gay”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că speră că fiecare nouă ediţie a acestei manifestări "va ajuta la prăbuşirea cât mai multor ziduri ridicate între societatea civilă şi comunitatea LGBT”.
“50 de filme dintr-un total de 780 înscrise, majoritatea în premieră naţională, au fost selectate să intre în competiţia din acest an a Festivalului «Serile filmului gay», singurul cu această tematică din România, ele provenind din 21 de ţări. Din ce în ce mai multă lume a auzit de acest festival, din ce în ce mai mulţi tineri trec peste prejudecăţile cu care au fost încărcaţi de acasă şi vin la aceste filme, vin să vadă şi să încerce să cunoască şi o altă lume, despre care nu ştiu decât din can-can-ul mediatic şi din poveştile cu zmei pe care le-au auzit de acasă sau de la prieteni. Cu fiecare ediţie, mesajul nostru ajunge la mai multă lume, ne facem mai bine cunoscuţi, lumea începe să se obişnuiască cu ideea că existăm şi că nu suntem mai diferiţi decât ceilalţi, odată ce începi să ne cunoşti. Prin cultură, poarta noastră rămâne mereu deschisă şi sperăm că fiecare nouă ediţie va ajuta la prăbuşirea cât mai multor ziduri ridicate între societatea civilă şi comunitatea LGBT”, a spus Dunăreanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Potrivit acestuia, la festival vor fi proiectate, în premieră, patru lung metraje şi documentare în parteneriat cu Ambasada Finlandei, Ambasada Spaniei şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.
"Festivalul aduce la Cluj-Napoca regizori şi producători din străinătate, dar şi un juriu internaţional ce va desemna cel mai bun film de scurt metraj, cel mai bun documentar şi cel mai bun film de lung metraj. Ca şi până acum, şi publicul, care va avea acces gratuit la aceste proiecţii, îşi va putea desemna pelicula preferată în cele trei locaţii alese în acest an - un cinematograf, o ceainărie şi un club”, a afirmat directorul festivalului.
Lucian Dunăreanu a adăugat că programul festivalului va mai cuprinde, pe lângă proiecţia de filme, lansări de cărţi, un worshop axat pe discursul instigator la ură realizat în parteneriat cu asociaţia “GoFree” dar şi o o expoziţie itinerantă prin cafenelele clujene.
"Un eveniment aparte îl va reprezenta, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu HIV şi a lipsei unui efort concentrat guvernamental de implementare a unui program naţional de educaţie, dezbaterea «Sunt stǎpânul sǎnǎtǎţii mele» la care vor fi invitaţi să vorbească dr. Anca Streinu-Cercel, şef lucrări al Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Prof. dr. Matei Balş» din Bucureşti, şi psihologul Odette Chirilǎ, de la aceeaşi instituţie”, a mai spus Lucian Dunăreanu.
Festivalul se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 10 - 16 noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe