Cluj: Două imprimerii şi sindicaliştii cer ministrului Culturii revocarea directorului CNI Coresi

Imprimeria Ardealul din Cluj-Napoca, Imprimeria de Vest Oradea şi sindicatele din Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi cer ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, revocarea din funcţie a directorului companiei, Marius Cristian Căluţi, deoarece nu a prezentat soluţii pentru ieşirea din insolvenţă.

Urmărește
691 afișări
Imaginea articolului Cluj: Două imprimerii şi sindicaliştii cer ministrului Culturii revocarea directorului CNI Coresi

Cluj: Două imprimerii şi sindicaliştii cer ministrului Culturii revocarea directorului CNI Coresi

Directorul Imprimeriei Ardealul Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că planul de reorganizare realizat de conducerea CNI Coresi cu o durată de un an ar fi dus la falimentul companiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Imprimeria Ardealul din Cluj-Napoca, Imprimeria de Vest Oradea şi sindicatele am cerut ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, revocarea din funcţie a directorului general al CNI Coresi, Marius Cristian Căluţi, care este şi administrator special, deoarece suntem nemulţumiţi de activitatea acestuia. De un an de la numirea sa în funcţie nu a venit cu soluţii pentru ieşirea companiei din insolvenţă. E nevoie de un plan de reorganizare, avem soluţii de ieşire din insolvenţă dar, din păcate, nu are cine să le aplice la nivelul conducerii. Planul de reorganizare realizat de conducere cu o durată de un an ar fi dus la falimentul companiei. Nu mai avem încredere în actualul director al CNI Coresi”, a spus Giurgiu.

Potrivit acestuia, "acţiunile de falimentare" a CNI Coresi au început în 2012, odată cu numirea fostului director general Ilie Marius Bodan, "a cărui singură preocupare a fost să distrugă compania prin vânzarea activelor sale”.

"În 16 martie 2016 a fost schimbată conducerea CNI Coresi în condiţiile în care împotriva acesteia începuse o anchetă penală. Am constatat, din păcate abia recent, că toate actele care au dus la cheltuieli nejustificate de către fosta conducere au fost semnate şi de Marius Cristian Căluţi, care a deţinut funcţia de director tehnic pe vremea lui Ilie Marius Bogdan. Deşi se află de un an în funcţia de director general şi administrator special şi ar fi avut datoria să sesizeze organele competente cu privire la ilegalităţile fostei conduceri a companiei, dl. Căluţi nu a făcut nici un demers în acest sens”, a spus Mircia Giurgiu.

Directorul general al CNI Coresi, Marius Cristian Căluţi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Ministerul Culturii va emite un punct de vedere faţă de solicitarea de revocare a sa din funcţie.

"Noi facem toţi tot ceea ce depinde de noi pentru a ieşi din insolvenţă. Avem un plan propus de reorganizare, suntem pe conduita a ceea ce trebuie pentru a ieşi din starea de insolvenţă. Dacă cei de la imprimeriile din Cluj-Napoca şi Oradea stau atât de bine financiar încât să susţină compania, este în regulă. Acestea sunt punctele care pot scoate compania din insolvenţă în perioada de reorganizare, ca ei să susţină financiar sucursalele”, a spus Căluţi.

CNI Coresi SA, cu capital sută la sută de stat, se află în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi are patru unităţi de producţie: Coresi Bucureşti, Imprimeria Ardealul Cluj-Napoca, Imprimeria de Vest Oradea şi Imprimeria Oltenia Craiova. Aceasta din urmă nu funcţionează, angajaţii fiind în şomaj tehnic.

Compania se află în insolvenţă din octombrie 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici