CNA a acordat o nouă licenţă cu denumirea Look Plus, care va difuza tot meciuri din Liga 1

CNA a decis, marţi, să acorde o nouă licenţă de televiziune cu denumirea Look Plus, care va funcţiona prin cablu şi care va difuza meciuri din Liga 1, la fel ca televiziunea Look Plus ce emite pe satelit şi ca postul Look TV, care emite atât pe satelit, cât şi pe cablu.

Urmărește
1113 afișări
Imaginea articolului CNA a acordat o nouă licenţă cu denumirea Look Plus, care va difuza tot meciuri din Liga 1

CNA a acordat o nouă licenţă cu denumirea Look Plus, care va difuza tot meciuri din Liga 1 (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii NCN Studio SA de acordare a unei licenţe prin reţele de comunicaţii electronice pentru postul Look Plus, pe lângă cea de satelit pe care emite deja Look Plus.

Punerea în funcţiune a noii licenţe prin cablu a televiziunii Look Plus va beneficia de o investiţie de 5.100.000 lei, din surse proprii şi atrase, potrivit dosarului depus la CNA.

Zona de difuzare a televiziunii prin cablu Look Plus este naţională, în acest sens, societatea NCN Studio având un acord de principiu privind disponibilitatea SC UPC România SA de a retransmite în reţelele digitale televiziunea prin cablu Look Plus, potrivit dosarului depus la CNA.

De asemenea, societatea NCN Studio SA a solicitat CNA modificarea licenţei Look Plus.

Pe de altă parte, şi societatea Transilvania Look SA a solicitat modificarea licenţelor televiziunii Look TV (una de satelit şi una de cablu).

La şedinţa CNA de marţi a fost prezent Alexandru Turbatu, reprezentantul celor două societăţi.

Televiziunile Look Plus şi Look TV au un profil generalist.

Look Plus va difuza programe producţie proprie (52%), producţii audiovizuale ale altor producători (46%) şi programe preluate de la Look TV (2%).

Grila televiziunii Look Plus cuprinde programe de informare (27%), filme (14%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (50%) şi publicitate şi teleshopping (9%).

Look TV va difuza producţie proprie (61%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (39%).

Grila televiziunii Look TV cuprinde programe de informare (23%), filme (2%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (65%) şi publicitate şi teleshopping (10%).

În faţa CNA, Alexandru Turbatu a spus că această modificare a grilelor de programe pentru ambele canale (Look Plus şi Look TV) vine ca urmare a faptului că acestea vor difuza meciurile de fotbal din Liga 1.

"Cele două canale de televiziune vor integra transmisiunile de meciuri ale Ligii 1 şi emisiunile construite pe marginea acestei împachetări, a Ligii 1 de fotbal, pe următorii 5 ani. În acest sens, toată grila de canal atât a unuia, cât şi a celuilalt se modifică. Sunt nouă meciuri în transmisiuni directe pe cele două canale şi două emisiuni care vin să împacheteze aceste meciuri", a explicat Alexandru Turbatu.

El a precizat că NCN Studio a solicitat o nouă licenţă de televiziune pentru Look Plus - prin cablu, pe lângă cea de satelit -, pentru a putea acoperi toate reţelele de distribuţie electronice şi pentru ca meciurile din Liga 1 să ajungă la cât mai mulţi telespectatori.

De asemenea, acesta a spus că acordul de distribuţie încheiat cu UPC nu este unul de exclusivitate, atât societatea NCN Studio SA, cât şi societatea Transilvania Look SA negociind cu toţi cabliştii interesaţi să retransmită televiziunile Look Plus şi Look TV.

CNA a aprobat acordarea unei noi licenţe pentru televiziunea Look Plus, prin cablu, şi modificarea licenţelor Look Plus şi Look TV cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu şi Răsvan Popescu) şi unul "împotrivă" (Narcisa Iorga).

Narcisa Iorga a spus că nu i se pare normal modul în care societăţile NCN Studio SA şi Transilvania Look SA au acţionat pentru modificarea licenţelor Look Plus şi Look TV.

"Nu e normal ce aţi făcut. Aţi venit întâi cu o solicitare de modificare de denumire, spunând că păstraţi aceeaşi structură de programe. Trebuia să fi venit de atunci cu ideea că veţi retransmite programe sportive şi poate discutam altfel. Eu una mă simt păcălită", a spus Narcisa Iorga.

În schimb, Alexandru Turbatu a spus că reprezentanţii Look TV şi Look Plus nu au vrut să păcălească pe nimeni. "Noi de fiecare dată am încercat să venim etapă cu etapă", a spus Alexandru Turbatu, precizând că modificările au fost operate la CNA în momentul în care toate contractele de distribuţie şi de integrare a emisiunilor au fost în formă definitivă. "Tocmai de aceea noi am venit etapă cu etapă în faţa dumneavoastră", a spus acesta.

El a mai precizat că, în prezent, "există negocieri în etapă finală şi cu ceilalţi operatori de distribuţie prin cablu", pentru difuzarea televiziunilor Look TV şi Look Plus.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Totodată, Romtelecom a anunţat că negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Look Plus, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

În schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, Look TV şi Look Plus au anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat "un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici