- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.02.2012, 19:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA a adoptat o nouă decizie privind regimul must carry
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat joi o nouă Decizie privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie, stabilind o serie de condiţii şi termene pentru intrarea posturilor TV în regimul must carry.
Urmărește
843 afișări
CNA a adoptat o nouă decizie privind regimul must carry (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Decizia a fost adoptată în şedinţa CNA cu opt voturi "pentru", exprimate de memebrii Consiliului Gelu Trandafir, Attila Szasz, Narcisa Iorga, Dan Grigore, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea) şi două voturi "împotrivă" din partea lui Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare.
"Această decizie stabileşte o procedură clară şi transparentă, bazată pe criterii obiective şi termene precise de aplicare a regimului must-carry. Publicul va avea astfel acces garantat la o mare diversitate de programe TV, asigurându-se o informare din cât mai multe surse şi un divertisment care să acopere toate gusturile. La începutul fiecărui an, televiziunile interesate se pot declara libere la retransmisie în condiţiile Legii audiovizualului. CNA publică lista acestora în ordinea descrescătoare a audienţei înregistrate în anul precedent, asigurându-se astfel transparenţa şi obiectivitatea necesară. De asemenea, va exista un echilibru între interesele posturilor de televiziune şi cele ale operatorilor de cablu, pe de o parte, şi aşteptările publicului, pe de alt parte", a declarat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Potrivit reprezentanţilor CNA, documentul actualizează prevederile Deciziei nr. 12 din 2003 privind procedura de obţinerea a aviziului de retransmisie.
Astfel, a fost introdusă o procedură de aplicare pentru regimul must carry şi s-au stabilit o serie de termene pentru declararea posturilor libere la retransmisie. Televiziunile se pot declara libere la retransmisie până pe data de 15 ianuarie, iar până pe 1 februarie CNA trebuie să publice pe site-ul său lista cu posturile care s-au declarat libere la retransmisie, în ordine descrescătoare în funcţie de indicele anual de audienţă, furnizat de Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA). Astfel, televiziunile care doresc să fie libere la retransmisie trebuie să aibă audienţele măsurate de ARMA.
Lista must carry se publică pe pagina de internet a CNA şi îşi produce efectele până la obţinerea de către distribuitorii de servicii a acordului CNA privind modificarea structurii ofertei de servicii de programe în conformitate cu noua listă must carry. Lista must carry este aplicabilă distribuitorilor de servicii de programe, cu excepţia celor care utilizează pentru retransmisie reţelele publice cu acces prin satelit de tip Direct-to-Home (DTH).
În maximum 7 zile de la publicarea listei must carry, distribuitorii de servicii de programe vor solicita în scris radiodifuzorilor, pentru fiecare reţea de comunicaţii electronice în funcţiune, acceptul anual de retransmisie pentru toate serviciile de programe pe care sunt obligaţi să le retransmită potrivit articolului 82 din Legea audiovizualului.
Dacă în maximum 15 zile de la publicarea listei must carry, radiodifuzorul nu răspunde în scris solicitării, acceptul de retransmisie se consideră a fi acordat tacit. În această situaţie, pentru obţinerea/ modificarea avizului de retransmisie, distribuitorul de servicii va depune la CNA dovada solicitării acceptului de retransmisie.
În termen de 30 de zile de la publicarea listei must carry, distribuitorii de servicii de programe au obligaţia să introducă în oferta lor serviciile de programe care îndeplinesc condiţiile regimului must carry.
Radiodifuzorii cu statul must carry au obligaţia să asigure distribuitorilor de servicii de programe accesul gratuit şi necondiţionat la semnal necodat/ necriptat, în condiţiile dispoziţiilor articolului 82 din Legea audiovizualului.
Fiecare distribuitor de servicii de programe trebuie să asigure, pentru fiecare serviciu de programe cu regim must carry, aceeaşi calitate a semnalului retransmis în respectiva reţea de comunicaţii electronice, raportată la condiţiile tehnice similare ale semnalului pus la dispoziţie de radiodifuzor, conform acceptului acordat, potrivit Deciziei.
Radiodifuzorii pot renunţa oricând şi necondiţionat la regimul must carry, notificând CNA.
Pentru anul 2012, termenele menţionate vor fi decalate în funcţie de data publicării Deciziei în Monitorul Oficial.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20