- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.03.2015, 17:41)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA a decis că două spoturi pentru vopseaua Oskar, în care este folosită o pisică, nu încalcă legea - VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, două spoturi publicitare la vopseaua lavabilă Oskar, în care este folosită o pisică albă, constatând însă că în acest caz nu este încălcată legislaţia audiovizualului.
Urmărește
1460 afișări
CNA a decis că două spoturi pentru vopseaua Oskar, în care este folosită o pisică, nu încalcă legea (Imagine: Capturã video)
CNA a primit peste 30 de reclamaţii în privinţa acestor două spoturi, de la telespectatori îngrijoraţi de soarta pisicii folosite în spoturile respective, dar şi de la Fundaţia Vier Pfoten. În aceste spoturi, un bărbat pare că foloseşte o pisică albă pentru a şterge un perete murdar cu vin.
După ce a vizionat cele două spoturi, Consiliul a analizat şi punctul de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate (RAC).
Potrivit Laurei Frunzeti, directorul executiv al Consiliului Român pentru Publicitate, Comitetul Etic al RAC a analizat spotul Oskar în şedinţa din 4 martie şi a constatat că nu s-a încălcat în acest caz Codul de practică în publicitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Comitetul Etic al RAC a analizat spotul, s-a constatat faptul că apare un animal în carne şi oase, dar, în momentul în care se aud acele mieunături ale animalului, este utilizată o jucărie de pluş. S-a făcut specificarea de către cei care au produs acest spot că nu a fost vătămat niciun animal în timpul filmărilor. Am fost asiguraţi de faptul că pe fundalul sonor a fost utilizată o înregistrare dintr-o bază de date generale (...) În acest context şi luând în calcul că a fost utilizată o tehnică de exagerare pentru a sublinia felul în care se poate curăţa această vopsea, Comitetul Etic a ajuns la concluzia că nu se încalcă prevederile Codului de practică în publicitate", a declarat Laura Frunzeti, în şedinţa CNA de joi.
Deşi membrii CNA au considerat că în cazurile celor două spoturi publicitare Oskar nu s-a încălcat legislaţia audiovizualului, membrul Răsvan Popescu a atras atenţia că un copil care vede la televizor respectivele clipuri nu înţelege că este vorba despre o jucărie de pluş şi nu despre o pisică adevărată.
"Un copil nu înţelege deloc că e o jucărie. Chiar dacă nu e cruzime reală, el nu va şti ca acolo e o butaforie. Niciun copil nu înţelege acest lucru", a spus Răsvan Popescu.
"Şi dacă are o pisică acasă, face la fel cu ea", a spus şi membrul CNA Florin Gabrea.
Membrii CNA Radu Herjeu şi Dorina Rusu au spus că nu se poate pune problema unei eventuale interziceri a difuzării acestor spoturi publicitare.
"Mie mi s-a părut o reclamă amuzantă", a spus Herjeu, precizând că responsabilitatea privind vizionarea la televizor a programelor trebuie să fie în primul rând a părinţilor în cazul copiilor.
La rândul său, Dorina Rusu a spus că CNA nu poate să interzică un spot publicitar doar pentru că acesta poate fi considerat de "prost gust" de anumiţi telespectatori. "În acest caz ar trebui să interzicem 99% din ce apare pe ecran", a spus Rusu.
Însă Răsvan Popescu a spus că nu se pune problema interzicerii acestor spoturi publicitare. "Acesta e un indicator că în societate există o sensibilitate la temele astea (privind animalele, n.r.) (...) Cred că, auzind această dezbatere, cei care fac asemenea spoturi vor fi în viitor mai atenţi", a mai spus Popescu.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat