- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.07.2013, 20:39)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA a decis să retragă somaţia pe care o aplicase Digi Film
CNA a decis, joi, să retragă somaţia publică pe care o aplicase în 27 iunie Digi Film pentru încadrarea filmului "Kick Ass" într-un interval orar greşit, după ce reprezentanţii postului au contestat decizia, afirmând că televiziunea permite restricţionarea accesului minorilor la anumite programe.
Urmărește
265 afișări
CNA a decis să retragă somaţia pe care o aplicase Digi Film (Imagine: Shutterstock)
CNA a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la compania RCS&RDS (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Digi Film), referitoare la sancţionarea Digi Film cu somaţie publică în data de 27 iunie. În această adresă, RCS&RDS a solicitat CNA reanalizarea sancţiunii aplicate televiziunii Digi Film.
Totodată, la şedinţa CNA de joi au fost prezenţi doi reprezentanţi ai RCS&RDS, Lucian Mihai şi Bogdan Chiriţoiu.
Aceştia au precizat că televiziunea Digi Film a fost sancţionată pentru difuzarea unui film într-un interval greşit orar, însă "Digi Film este un post pay-tv (cu plată, n.r.), care este doar în sistem digital şi poate fi blocat cu acord parental".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Cred că este o scăpare a CNA de a observa că Digi Film este un canal pay- tv, care este bine consolidat legal în legislaţia în vigoare, aşa cum este canalul HBO, însă am observat un tratament uşor diferenţiat între noi şi ceilalţi. (...) Mă refer la modul în care CNA tratează subiectele legate de încadrarea filmelor la Digi Film prin comparaţie cu celălalte (televiziuni, n.r.)", a declarat unul dintre reprezentanţii RCS&RDS.
Totodată, acesta a completat: "Atâta timp cât putem asigura tot registrul tehnic care încadrează corect pay - tv, mai exact posibilitatea de restricţionare, de parolare, de codare a accesului minorilor, nu cred că se aplică o sancţiune în cazul unui canal pay-tv".
Ulterior, Laura Georgescu, preşedintele CNA, le-a spus membrilor Consiliului: "Votăm cine este pentru acceptarea contestaţiei şi cine este împotriva contestaţiei. Dacă votăm pentru înseamnă că revocăm contestaţia, dacă votăm împotrivă, înseamnă că îmi menţin sancţionarea din 27 iunie".
În acest context, Cristina Trepcea, membru al CNA, a declarat: "Nu avem nicio şansă să îi protejăm pe minori (...) Câtă lume ştie să folosească telecomanda (pentru a restricţiona accesul minorilor - n.r)?".
În urma votului membrilor CNA, contestaţia RCS&RDS a fost acceptată, iar somaţia aplicată televiziunii Digi Film în 27 iunie a fost retrasă.
Decizia de acceptare a contestaţiei RCS&RDS a fost aprobată de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Răsvan Popescu, Laura Georgescu, Christian Mititelu) şi două voturi "împotrivă" (Monica Gubernat şi Cristina Trepcea).
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis, în şedinţa din 27 iunie, să someze public Digi Film, pentru difuzarea filmului "Kick-Ass", în 23 mai, într-un interval accesibil minorilor.
Atunci, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus o somaţie publică pentru Digi Film, pentru difuzarea filmului "Kick Ass". Propunerea a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel-Vasile Buda, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Lorand Turos) şi unul "împotrivă" (Radu Călin Cristea). Sancţiunea a fost dată în baza articolului 30 din Legea Audiovizualului, potrivit căruia "este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată".
În aceeaşi şedinţă din 27 iunie, CNA a decis să amendeze Antena 1 cu 10.000 de lei pentru difuzarea filmului "Crank - răzbunare şi adrenalină" la o oră accesibilă minorilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe