- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.02.2016, 12:58)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA întrerupe 10 minute emisia Kanal D şi aplică amenda maximă la Antena 1, din cauza publicităţii
CNA a decis, marţi, să aplice Kanal D una dintre cele mai drastice sancţiuni posibile, întreruperea emisiei obişnuite pentru 10 minute, în prime time, şi să sancţioneze Antena 1 cu 200.000 de lei, amenda maximă posibilă, din cauza depăşirii duratei legale de publicitate, în noiembrie şi decembrie.
Urmărește
4085 afișări
CNA întrerupe 10 minute emisia Kanal D şi aplică amenda maximă la Antena 1, din cauza publicităţii
Astfel, Kanal D va trebui să îşi întrerupă emisia sa obişnuită pentru 10 minute, joi, între 19:00 şi 19:10. În acest interval orar, televiziunea va trebui să afişeze doar textul deciziei de sancţionare aplicate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). De asemenea, Kanal D trebuie să îşi întrerupă emisia sa obişnuită într-un termen de 24 de ore după ce televiziunea primeşte oficial decizia Consiliului.
Cumulat, în ultimele două luni ale anului 2015, Kanal D a difuzat peste zece ore de publicitate în plus faţă de norma legală (12 minute pe oră). La rândul său, Antena 1 a difuzat peste opt ore în plus faţă de durata de publicitate permisă de legislaţia audiovizualului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Deciziile de sancţionare au fost luate de Consiliul Naţional al Audiovizualului în şedinţa de marţi. Monica Gubernat a propus sancţiunile, iar decizia a fost aplicată cu şase voturi "pentru" (Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Lorand Turos). În schimb, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au votat "împotrivă". Jucan a propus întreruperea programului pentru ambele televiziuni generaliste aflate în discuţie, Kanal D şi Antena 1, dar propunerea sa nu a mai apucat sa fie supusă la vot, pentru că propunerea Monicăi Gubernat a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi aplicată.
Sancţiunile au fost aplicate în baza articolului 35 din Legea audiovizualului, care prevede că la televiziunile private sunt permise doar 12 minute de publicitate într-o oră de program. Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute. În cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date.
În cazul televiziunii Kanal D, Consiliul a aplicat o sancţiune mai drastică, din cauza încălcării repetate de către această televiziune a legislaţiei audiovizualului privind publicitatea.
Lorand Turos a fost de părere că veniturile din publicitate, obţinute în urma acestor depăşiri, sunt mai mari decât o eventuală amendă, chiar şi decât cea maximă posibilă potrivit legislaţiei audiovizualului. Acesta a considerat că televiziunile îşi asumă eventualele amenzi primite de la CNA. "Nu întâmplător doar aceste două posturi depăşesc", a adăugat Lorand Turos, referindu-se la Kanal D şi la Antena 1, care au audienţă mare şi, astfel, minutul de publicitate la acestea este mai scump.
În cadrul discuţiilor despre propunerile de sancţionare, Dorina Rusu a întrebat care sancţiune este mai gravă, amenda sau întreruperea programului. Monica Gubernat i-a răspuns că întreruperea, argumentând faptul că, treptat (prin aplicarea graduală a sancţiunilor pentru acelaşi tip de încălcare), se poate ajunge la "înjumătăţirea licenţei" respectivei televiziuni, conform legislaţiei audiovizualului.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe