- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.03.2013, 17:06)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA merge în şcoli, în aprilie, pentru a-i învăţa pe copii care le sunt drepturile în audiovizual
Un număr de 100 de experţi ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) vor merge, în perioada 1 - 5 aprilie, în şcoli din Bucureşti şi din ţară, pentru a-i învăţa pe copii care sunt drepturile şi libertăţile lor în audiovizual, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de CNA.
Urmărește
266 afișări
CNA merge în şcoli, în aprilie, pentru a-i învăţa pe copii care le sunt drepturile în audiovizual (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Campania Consiliului Naţional al Audiovizualului «Violenţa în şcoli iese de pe TV» se va concretiza, în perioada 1 - 5 aprilie 2013, în cadrul programului «Şcoala Altfel», prin prezenţa în şcolile bucureştene şi în alte 30 de judeţe din ţară a unui număr de 100 de experţi ai CNA care vor prezenta un «demo» despre drepturile şi libertăţile copilului în audiovizual", spune Laura Georgescu, preşedintele CNA.
Potrivit acesteia, "surpriza este un TelVerde 0.800.888.555, la care membrii CNA vor răspunde copiilor şi le vor oferi consiliere în materie de programe de radio şi de televiziune".
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
"Aceasta este doar prima etapă din sesiunea de activităţi prevăzute în parteneriatul dintre sistemul de educaţie şi audiovizual, în luna mai 2013 urmând să existe o evaluare şi să venim cu o primă soluţie: «Fugi de la TV, participă la Crosul CNA»", mai spune Laura Georgescu.
Preşedintele CNA precizează că această campanie se va încheia pe 1 iunie, cu un cadou oferit copiilor care au beneficiat de aceste cursuri, respectiv un spot antiviolenţă realizat după ideile lor.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a lansat în luna martie numărul de TelVerde 0.800.888.555, la care copiii şi adulţii pot suna pentru a semnala Consiliului programe audiovizuale şi aspecte din aceste programe pe care le urmăresc şi nu le agreează.
Lansarea numărului de TelVerde a venit după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a organizat, pe 8 martie, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău".
La dezbaterea respectivă au participat, alături de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, specialişti din domeniul sănătăţii şi ai educaţiei, reprezentanţi ai mediului academic, ai asociaţiilor de părinţi şi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei nonformale, precum şi reprezentanţi ai unor radiodifuzori care difuzează programe pentru copii.
În finalul întâlnirii, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că în cadrul dezbaterii a fost semnat un "Acord-cadru de coordonare a acţiunilor privind promovarea drepturilor minorilor în audiovizual".
Potrivit acordului, CNA va asigura, lunar, pe parcursul anului 2013, prezenţa experţilor săi în Centrele de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare, în scopul cunoaşterii drepturilor şi libertăţilor copiilor în audiovizual.
Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio".
Până în prezent, petiţia CNA a strâns peste 17.750 de semnături de la lansare, potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe