- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.03.2015, 19:08)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA: Posturi străine ca Discovery, Diva şi Eurosport nu respectă durata de difuzare a publicităţii
CNA a constatat, în şedinţa de joi, că mai multe televiziuni nelicenţiate în România - Discovery Channel, Diva, Eurosport, National Geographic Channel, Universal Channel şi Paramount Channel - au depăşit, anul trecut, durata de publicitate prevăzută în legislaţia românească a audiovizualului.
Urmărește
255 afișări
CNA: Posturi străine ca Discovery, Diva şi Eurosport nu respectă durata de difuzare a publicităţii
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, joi, situaţia mai multor televiziuni care nu sunt licenţiate în România, dar care emit pe piaţa românească a audiovizualului.
În acest sens, în şedinţa CNA din 12 februarie, Consiliul a decis să solicite date de la Kantar Media Audiences, furnizorul unic pentru Serviciul Naţional de Măsurare a Audienţelor TV (SNMATV) din România, date privind inserţiile de publicitate difuzate în anul 2014 de televiziunile AXN, Diva, National Geographic Channel, Universal Channel, Discovery Channel, Eurosport, TV Paprika, Film Cafe, TCM, Paramount Channel, TLC, The Fishing and Hunting Channel, Sport 1, Megamax şi VH1.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Potrivit articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".
În şedinţa de joi, Consiliul a decis ca în cazul a şase dintre aceste televiziuni - Discovery Channel, Diva, Eurosport, National Geographic Channel, Universal Channel şi Paramount Channel - să sesizeze autorităţile de reglementare în audiovizual din ţările în care aceste posturi sunt licenţiate.
CNA a decis să facă aceste sesizări doar în cazul televiziunilor străine care au avut depăşiri mai mari de două minute, în anul 2014, ale duratei de publicitate prevăzute în legislaţia românească.
Potrivit documentelor CNA, Discovery Channel a depăşit în anul 2014 cu o oră şi 8 minute durata de publicitate prevăzută în legislaţia românească, Diva - cu două minute şi 39 de secunde, Eurosport - cu 19 minute şi 5 secunde, National Geographic Channel - cu 38 de minute şi 18 secunde, Paramount Channel - cu două minute şi 26 de secunde, Universal Channel - cu cinci minute şi 30 de secunde.
Pe de altă parte, în cazul televiziunilor AXN, AXN White, AXN Black şi Film Cafe, CNA a constatat încălcări mai mici de două minute ale duratei de publicitate prevăzută în legislaţia audiovizualului din România, fapt pentru care Consiliul a decis să nu sesizeze autorităţile de reglementare din ţările în care aceste posturi sunt licenţiate.
În cazul, Eurosport 2, TCM şi TV Paprika, CNA nu a constatat încălcări ale legislaţiei româneşti privind durata de difuzare a publicităţii.
CNA nu poate să sancţioneze televiziunile care nu sunt licenţiate în România. Însă, în cazul în care sesizează încălcări ale legislaţiei româneşti, CNA poate să anunţe autorităţile de reglementare din ţările în care aceste televiziuni străine sunt licenţiate.
Decizia de a analiza dacă aceste televiziuni străine respectă legislaţia audiovizualului din România în privinţa duratei de difuzare a publicităţii a fost luată, pe 12 februarie, la propunerea membrului CNA Valentin Jucan. Acesta a făcut această propunere după ce reprezentanţii unor televiziuni din România (Naţional TV şi România TV) au sugerat membrilor Consiliului că ar trebui să fie monitorizate şi televiziunile nelicenţiate în România, pentru a se vedea dacă acestea depăşesc sau nu cele 12 minute de publicitate pe oră permise de legislaţia audiovizualului. Aceştia au spus că există televiziuni străine difuzate în România care prezintă mai mult de 12 minute de publicitate pe oră, fapt care ar reprezenta o concurenţă neloială pentru televiziunile româneşti.
În ultima vreme, CNA a luat sancţiuni dure în cazul unor televiziuni româneşti care au depăşit durata legală de publicitate. Astfel, pe 19 martie, CNA a amendat cu 200.000 de lei - amenda maximă posibilă - Prima TV şi cu câte 100.000 de lei televiziunile Antena 1 şi Kanal D, pentru depăşirea minutelor legale de publicitate, în perioada februarie - decembrie 2014.
Totodată, în şedinţa de joi, CNA a amendat Sport Klub 1, cu 45.000 de lei, şi Sport Klub Prime, cu 15.000 de lei, pentru depăşirea minutelor legale de publicitate.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe