- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.10.2010, 15:26)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA: Realitatea putea pierde licenţa deoarece Vîntu nu a fost acţionar al postului
CNA ar fi avut motiv să retragă licenţa postului Realitatea TV, care până pe 23 septembrie 2010 l-a avut ca acţionar majoritar pe Vitalie Dobândă, dar ca patron pe Sorin Ovidiu Vîntu, fapt care încalcă legislaţia audiovizualului, a declarat, în şedinţa de joi, Narcisa Iorga, membru al Consiliului.
Urmărește
91 afișări
CNA: Realitatea putea pierde licenţa deoarece Vîntu nu a fost acţionar al postului
Narcisa Iorga a făcut aceste afirmaţii în contextul în care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de joi, solicitarea S.C. Realitatea Media SA din Bucureşti de prelungire, cu nouă ani, a licenţei audiovizuale pentru postul Realitatea TV. În şedinţa de marţi, CNA amânase luarea unei decizii privind prelungirea licenţei postului Realitatea TV.
Iorga a atras atenţia că, în data de 23 septembrie 2010, s-a făcut o schimbare de acţionariat la Realitatea TV, prin care copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au devenit acţionari majoritari ai Realitatea Media, iar Vitalie Dobândă - fostul acţionar majoritar - a devenit acţionar minoritar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
"Această situaţie în care s-a găsit Realitatea TV (înainte de schimbarea din 23 septembrie, n.r.) de a avea un acţionar majoritar, pe Vitalie Dobândă, când patron era Sorin Ovidiu Vîntu, ar fi fost motiv de retragere a licenţei postului Realitatea TV. Domnul Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat public că este patronul postului Realitatea TV", a spus Narcisa Iorga, precizând că la CNA au existat informaţii eronate vizavi de acţionariatul postului.
Iorga a făcut referire la articolul 59 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "(3) Sunt interzise operarea şi exploatarea licenţelor audiovizuale de către alte persoane decât deţinătorii de drept ai acestora". În cazul concret al Realitatea TV, Vitalie Dobândă apărea în documentele depuse la CNA ca acţionar majoritar al Realitatea Media SA, deţinând 66,547235618% din acţiuni, prin societatea Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, în timp ce Sorin Ovidiu Vântu a afirmat în mai multe rânduri că el patronează postul Realitatea TV.
Astfel, Narcisa Iorga şi-a cerut scuze public că nu şi-a dat seama de neconformitatea dintre acţionariatul societăţii Realitatea Media şi patronul postului.
În prezent, potrivit dosarului depus la CNA de Realitatea Media SA, pentru prelungirea licenţei audiovizuale a postului Realitatea TV, acţionarii companiei sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - 66,547235618%, PSV Company SA - 18,742296709%, Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente "Petrom" - 13,452839273, Global Video Media SRL - 1,257627365%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian şi Luha Eugen Gheorghe - cu câte 0,000000345%.
Asociaţii Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited sunt: Ioana Vîntu - 45,45455%, Ionuţ Codrin Vîntu - 45,45455% şi Vitalie Dobândă - 9,0909%.
Acţionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,3556%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA - 25%, PSV Company SA - 9,9973% şi acţionari persoane fizice (8577) -10,6471%.
Pe de altă parte, compania Asesoft a anunţat, luni, că a preluat managementul Realitatea Media, intenţionând să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu.
În acest sens, Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a spus:
"Mie nu îmi este deloc clar cum este cu acţionariatul acestui radiodifuzor şi cu conducerea lui deliberativo-executivă. Avem o serie întreagă de prevederi foarte clare în legea audiovizualului, ar trebui să cunoaştem acţionariatul până la ultima persoană fizică. Nu înţeleg cum poate un om de afaceri să investească o sumă importantă în managementul unui post şi să plătească pentru a munci. Problema acţionariatului ridică, în opinia mea, şi o problemă la fel de importantă şi anume cine operează, de fapt, licenţa. Sunt întrebări la care, din păcate, nu putem răspunde în acest moment".
Şi Ioan Onisei a făcut referire la articolul 59 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "(3) Sunt interzise operarea şi exploatarea licenţelor audiovizuale de către alte persoane decât deţinătorii de drept ai acestora".
CNA a prelungit, joi, cu nouă ani licenţa Realitatea TV, decizia venind însă după numeroase acuzaţii între membrii Consiliului, Narcisa Iorga anunţând că va sesiza Parlamentul cu privire la faptul că CNA nu-şi respectă atribuţiile prevăzute în legislaţia audiovizualului.
Realitatea TV este prima televiziune de ştiri din România, lansată în anul 2001 şi deţinută iniţial de Silviu Prigoană. Televiziunea a fost preluată de o societate controlată de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu în anul 2003.
Decizia de autorizare iniţială a postului Realitatea TV fost dată de CNA în data de 30 octombrie 2001, fapt pentru care licenţa audiovizuală a postului Realitatea TV expira pe 30 octombrie 2010.
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace